Loading
ro ru en
Monden
Loading
24 Martie 2017 | 14:15
Amintiri din copilăria lui Ghenadie Gâlcă
Bunicul său visa să-l vadă în sutană de preot, însă nu a fost să fie. Este vorba despre îndrăgitul actor de teatru şi film, Ghenadie Gâlcă, pe care îl admirăm de fiecare dată când iese pe scenă şi în fiecare spectacol în care joacă, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Actorul şi-a depănat amintirile copilăriei în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la televiziunea naţională.
Ghenadie Gâlcă s-a născut și și-a petrecut copilăria în satul Holercani, raionul Dubăsari. Deși susține că era un copil cuminte, împreună cu fratele său mai mic puteau să întoarcă toată casa cu picioarele în sus. Se ciondăneau permanent, însă nu lipsea dragostea de frate în relațiile lor. De exemplu, după ce Ghenadie plecase la Chișinău, la studii și venea mai rar acasă, mezinul păstra pentru el câte 15-20 de lei și i-i întindea, spunând că el are mai mare nevoie de bani.

Spiritul artistic și talentul i-a fost observat de profesoara de limba română. La cercul dramatic, pe care îl conducea profesoara, s-a făcut remarcat și Ghenadie Gâlcă. Se descurca de minune cu rolurile propuse, iar ideea de a fi actor a început să se contureze mai clar. Totuși, nu a mers direct la Universitatea de Arte, pentru că actoria i se părea mai degrabă un vis, decât o profesie reală. Avea o a doua opțiune: Universitatea Tehnică, fiind un plan mult mai realizabil și rațional. Totuși, soarta și-a spus cuvântul și drumurile i s-au îndreptat tot spre artă.
 
Urmăriți interviul integral în video de mai sus.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam