Loading
ro ru en
Monden
Loading
18 Mai 2015 | 19:00
Ana Barbu – aşa cum au cunoscut-o colegii de breaslă
Plină de viaţă, talentată, elegantă, inteligentă, o mamă şi o bunică extraordinară – aşa au cunoscut-o colegii de breaslă pe cea care a fost şi va rămâne veşnic vie în amintirea apropiaţilor – Ana Barbu. Invitaţi în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?”, mai mulţi colegi de breaslă ai regretatei interprete au avut doar cuvinte de laudă pentru Omul şi interpreta Ana Barbu.
„Nu credea în această boală, spunea că o să se vindece. Veșnic îmi zicea „am multe câtece de înregistrat”. A avut o perioadă destul de grea până când și-a construit o carieră artistică, este o viață de artist construită pas cu pas. Era unicală, cu un timbru deosebit, o ținută artistică impecabilă, nu mai zic de celelate calități - soră, mamă, bunică, femeie, nașă. În toate situațiile a fost o luptătoare”, a spus Silvia Zagoreanu, interpretă de muzică populară.

„De la bun început când am făcut cunoștință am sesizat că se leagă o prietenie sinceră. M-a încurajat, mi-a fost aproape și la bine și la rău. Prin propriul exemplu căuta să îmi dea câte un sfat. Era o femeie matură ca și gândire. Am observat în ultimii ani că ceva se întâmplă, dar am încercat să nu depășesc bunul simț, se distanțase ușor de noi și nu mai comunica. La sfârșitul lunii mai, anul trecut, am văzut că suferința ei își lăsa urme și asupra fizicului. Mă gândeam că e ceva de natură emoțională”, a afirmat, în cadrul aceleiași emisiuni, Angela Ciochină, interpretă.

„Era harnică, ne îndemna și pe noi să ne facem cântece frumoase”, susține Constantin Rotaru.

Corpul neînsuflețit al Anei Barbu va fi depus marți seara, 19 mai, la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, iar miercuri, 20 mai, de la ora 09:00 până la ora 11:00, toți cei care au cunoscut-o pe Ana Barbu își pot lua rămas bun la Palatul Național „Nicolae Sulac”.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam