Loading
ro ru en
Monden
Loading
19 Ianuarie 2018 | 11:44
Ana Munteanu: Visul meu este să le cânt oamenilor ceea ce simt
A reuşit să obţină trofeul „Vocea României”, ediţia 2017, fiind încă elevă în clasa a noua, Liceul cu profil muzical „Ciprian Porumbescu” din Chişinău. Vorbim despre Ana Munteanu, tânăra originară din Hânceşti, care datorită talentului său, a vocii, dar şi a încrederii în sine a reuşit să ajungă acolo unde mulţi tineri de vârsta sa doar visează. Ce îşi propune tânăra artistă după obţinerea marelui premiu de 100 de mii de euro, care este visul ei şi cât de mult îşi doreşte realizarea acestuia, dar şi ce cred profesorii ei, colegii de la liceu despre prestaţia Anei Munteanu la concursul „Vocea României”, aflaţi în cele ce urmează.
„La început nu am avut curajul nici să mă înscriu la concurs, ținând cont că concurența este una acerbă, or la Vocea României participă artiști cu experiență, tineri cu adevărat talentați” – așa începe a depăna amintirile a ceea ce mai apoi avea să devină o victorie tânăra Ana Munteanu. Cel care a susținut-o să pornească pe acest drum, unul deloc ușor pentru o elevă încă, a fost prietenul tatălui său, spune Ana, persoana care i-a acordat tot sprijinul și toată susținerea.

„Am avut mare noroc de prietenul tatălui meu, care mereu mă încurajează. El a fost și cel care a spus ultimul cuvânt că gata, mergem, că trebuie să ne încercăm norocul. M-a luat pe mine, tata, mama și am mers împreună la Iași, la preselecție. Mi-a fost mereu alături, mereu în sală, nu doar la început, dar pe parcursul întregului concurs”, spune Ana.

Chiar dacă drumul către succes nu a fost unul simplu pentru ea, a fost un drum plin de lecții importante. „În tot acest drum am învățat foarte multe lucruri. Și anume că trebuie să fii încrezătoare în tine, trebuie să crezi în ceea ce poți și în visul tău. Acest lucru m-a ajutat să ajung până la urmă și mi-a dat forță. Așa am reușit”, mai spune tânăra interpretă.  

Chiar de la primele etape ale concursului, auzită pe nevăzute, Ana a reușit să întoarcă trei scaune, dar și să câștige admirația a mii de oameni, care, în cele din urmă, i-au acordat votul de încredere. Fiecare melodie interpretată de ea la „Vocea României are o poveste și o istorie aparte, toate fiindu-i la fel de dragi sufletului. Totuși, melodia care a marcat-o în mod deosebit este melodia „It's a Man's World”.

„Timpul era limitat pentru pregătirea unei piese. Aveam o săptămână pentru o piesă, mai puțin în finală, când a trebuit să fac patru piese timp de o săptămână. Eu am rămas totuși în suflet cu piesa „It's a Man's World”. Am reușit să înțeleg un mesaj datorită acestei piese, care poate nu este pentru vârsta mea, dar mi-a ajuns cu adevărat la suflet și am putut și să o transmit”, spune Ana Munteanu.

Bucurie mare și mândrie au simțit și profesorii Anei, colegii de clasă, care au fost cu ochii la ecran și cu sufletul aproape de ea.

„Prima dată când am mers la dirigintă în cabinet erau mai mulți colegi. Ne-am îmbrățișat cu toții. Am văzut că sunt și ei fericiți pentru mine și acest lucru m-a bucurat foarte mult”, spune Ana.

„Ana este un copil pe care nu poți să nu-l admiri, pentru că, în primul rând, are niște calități deosebite ca și om. Și chiar dacă are succesele pe care le are, nu este nici mândră și nici arogantă. Este un copil modest, este un copil simplu, educat. Pe această cale chiar aș vrea să-i felicit pe părinții Anei, care au crescut o mândrie de copil. Ei îi urez Anișoarei mult succes, să își atingă toate scopurile pe care și le-a propus și să ajungă o steluță renumită nu doar în Republica Moldova și România, dar și peste hotare. Sunt mândră că îi sunt dirigintă”, spune Raisa Hâncu, diriginta Anei Munteanu.

„Ana este o fată foarte simplă și modestă, este foarte sociabilă, intră în discuție cu toți, iar atunci când ai nevoie de ajutor, știi mereu că poți conta pe ea”, spune o colegă de a Anei.

„Exact ce atitudine are față de concurs, de competiție, o atitudine la fel de serioasă o are și față de obiecte. Eu sper că acest premiu mare nu o să o influențeze cumva negativ, ba din potrivă, o va mobiliza. Noi mizăm pe rezistența Anișoarei și o vom ajuta cu tot ceea ce putem”, spune directorul Liceului „Ciprian Porumbescu”, Valeriu Luță.  

Smiley, antrenorul Anei Munteanu la „Vocea României, i-a pregătit o surpriză în final - o piesă proprie, „Măști”, pe care tânăra a înregistra-o în studio și pe care urmează să filmeze și un videoclip.

„Chiar nu am știut până în clipa în care m-au pus la microfon să o cânt. Nu am știut că o să am norocul să am și prima mea piesă chiar acum, or să ai propria piesă este un vis chiar și pentru mulți artiști. Piesa a fost înregistrată în câteva ore. Totul a fost făcut repede, sper că vor urma și alte piese”, spune Ana Munteanu.

În cele din urmă, tânăra interpretă ne-a mărturisit că cel mai mare vis al ei este cel de a-și compune singură versurile și piesele. „Am un vis - ca pe viitor să-mi scriu singură piesele. Consider că, până la urmă, asta este cel mai important la un artist, să-și pună singur viziunea, gândurile, pe foaie. Sunt emoțiile lui, doar el știe ce a  pus acolo, pe foaie, în muzică. Asta vreau, să le cânt oamenilor ceea ce simt eu”, a mai spus câștigătoarea trofeului „Vocea României”, Ana Munteanu.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam