Loading
ro ru en
Monden
Loading
27 Iulie 2017 | 10:17
Anda-Cristina Vahnovan, bloggeriţa care-şi despleteşte gândurile
Deţine un blog pe care îl consideră mai mult un refugiu al stărilor, al amintirilor neşterse, al rănilor ce nu s-au tămăduit şi al multor gânduri. Aşa de semnificativ l-a şi denumit: „Gânduri despletite”. Anda Cristina-Vahnovan a venit în studioul emisiunii „Bună dimineaţa” să ne povestească despre viaţa ei pe celălalt mal al Prutului, despre tatăl ei, poetul Simion Ghimpu şi, desigur, despre blog.
La 17 ani părinții au trimis-o să-și continuie studiile la Cluj-Napoca, unde a rămas până în prezent. De mai bine de douăzeci de ani jurnalista și bloggerița Anda Vahnovan este stabilită în Ardeal și consideră un noroc posibilitatea de a-și crește cei trei copii în această regiune a României.

Tatăl ei îi tot spunea: „Când ai o idee bună, noteaz-o”. Totuși, fiica nu s-a grăbit să-i asculte sfatul și abia la începutul acestui an și-a deschis blogul unde își notează toate gândurile care consideră că merită să fie citite de mai multe perechi de ochi. Spune că a început blogul relativ târziu, dar anume în momentul în care toate trăirile ei într-o formă dureroasă au trebuit să iasă la suprafață.

„Am fost un copil născut la oraș, școlit în Chișinău și apoi în orașul de suflet – Cluj-Napoca. Un copil fericit, curios și neastâmpărat. Am devenit o femeie matură, mama de trei ori, împlinită, ocupată și, cel mai adesea, obosită. Dar, la fel de curioasă și fără stare – mereu în căutarea acelei fericiri de copil…”, scrie Anda Vahnovan în descrierea blogului său.

Mai multe aflați din video de mai sus, iar blogul îl puteți citi accesând acest link.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam