Loading
ro ru en
Monden
Loading
27 Ianuarie 2014 | 13:47
Au fost desemnaţi câştigătorii Premiilor Grammy
Formaţia de origine franceză Daft Punk şi Lorde, adolescenta din Noua Zeelandă, au fost marii câştigători ai galei cu numărul 56 a Premiilor Grammy ce a avut loc ieri, 26 ianuarie, la Los Angeles.
Potrivit adevărul.ro, show-ul a fost deschis de Jay Z şi Beyonce, cuplu care a fost desemnat, recent, de către revista „Billboard” drept cel mai puternic şi mai influent din întreaga industrie. Cei doi au cântat piesa „Drunk in Love“.

Veteranii de la Led Zeppelin au câştigat Premiul Grammy pentru „Cel mai bun album rock”, pentru materialul „Celebration Day“. Duoul francez Daft Punk, deschizător de drum în ceea ce priveşte muzica dance electronică, a câştigat Premiul Grammy pentru „Cel mai bun album al anului”, pentru materialul „Random Access Memories“, dar şi pentru „Cea mai bună înregistrare a anului” pentru hitul în colaborare cu Pharrell Williams şi Nile Rogers, „Get Lucky“.

Lorde, în vârstă de 17 ani, a câştigat Premiul Grammy pentru „Cea mai bună piesă a anului” cu melodia „Royals“. Aceasta a împărţit premiul cu compozitorul Joel Little. Cei doi au triumfat în faţa unor artişti precum Katy Perry, cu piesa „Roar“, şi Bruno Mars, cu piesa „Locked Out of Heaven“.

Justin Timberlake, lăsat, în mod surprinzător în afara nominalizărilor la categoriile generale, a câştigat Premiul Grammy, alături de Jay Z, pentru „Cea mai bună colaborare rap”, pentru piesa „Holy Grail“, dar şi pentru cea mai bună piesă R&B, „Pusher Love Girl“, în timp ce Bruno Mars a luat marele premiu pentru „Cel mai bun album pop (vocal)”, pentru „Unorthodox Jukebox“. Chemat pe scenă pentru a-şi primi premiul, Jay Z le-a mulţumit lui Justin Timberlake, producătorilor şi soţiei sale, Beyonce, şi a glumit spunând că a mai câştigat o altă „ceşcuţă caraghioasă“ pentru fetiţa sa, Blue Ivy.

The Recording Academy, oraganizaţia muzicienilor şi producătorilor din Statele Unite ale Americii care decernează în fiecare an premiile Grammy, i-a distins pe nou-veniţii pieţei muzicale Macklemore & Ryan Lewis cu trofeul pentru „Cel mai bun nou artist”.

„Înainte de a exista mass-media, înainte de a exista orice ştire despre noi, înainte de orice poveste, au fost fanii noştri care au răspândit zvonul în mod organic“, a spus Macklemore, al cărui nume real este Ben Haggerty, în momentul acceptării premiului.

De asemenea, cei doi au luat Premiul Grammy pentru „Cel mai bun album rap” ca mai apoi să „prezideze“ asupra momentului teatral al serii.

Cea de-a 56-a ediţie a Premiilor Grammy, în cadrul căreia au fost desemnaţi câştigătorii la 82 de categorii diferite, ar putea să rămână în istorie mai mult pentru reprezentaţiile serii şi momentele spontane decât pentru premiile acordate.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam