Loading
ro ru en
Monden
Loading
05 Septembrie 2017 | 15:12
Campionii mondiali la dans sportiv povestesc despre victoria lor
Clubul de dans Codreanca ne reprezintă ţara cu destoinicie la orice competiţie internaţională la care participă. La Campionatul Mondial din Stuttgart, Germania, s-au întors acasă cu două medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz. Mai multe despre competiţie ne-au povestit campionii Bianca Rusnac-Rotaru şi Dragoş Cimbir, alături de preşedintele clubului „Codreanca”, Petru Gozun, în studioul emisiunii „Bună dimineaţa”.
De la an la an, regulile pentru cei care vor să devină campioni sunt tot mai stricte și cerințele sunt tot mai mari. Membrii clubului de dans sportiv „Codreanca” se conformează acestor rigori și se ridică la standardele impuse, uneori, reușind chiar să le depășească.

„Competiția din Stuttgart este una dintre cele mai importante competiții din toată lumea. Ne simțim fericiți și mândri că țara este reprezentată la un nivel înalt”, spune Bianca Rusnac-Rotaru.

La Campionatul Mondial din Stuttgart participă dansatori din peste 60 de țări ale lumii. În fiecare an „Codreanca” obține rezultate frumoase, iar în acest an Moldova a făcut parte din top patru țări după numărul de medalii câștigate, fiind întrecută doar de Rusia, Germania și Italia.

„Ne bucură acest lucru, mai ales când concurăm cu așa țări ca Rusia, care participă cu multe perechi; Germania, care este organizatoare și Italia, care au seniori cu vârsta peste 35 de ani”, spune Petru Gozun, președintele Clubului de Dans Sportiv „Codreanca”.

Mai multe vedeți în interviul de mai sus.

Puteți vedea cum s-a pregătit clubul de Campionatul Mondial din Stuttgart aici.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam