Loading
ro ru en
Monden
Loading
18 Ianuarie 2014 | 16:16
Ce cadouri a primit familia regală britanică în 2013
Familia regală britanică a publicat lista cadourilor primite oficial în 2013. Printre cele mai ciudate se numără un pitic de grădină, o turtă dulce în formă de catedrală şi o machetă din ciocolată a castelului Windsor, relatează agenţia Belga.
Potrivit listei oficiale publicate de serviciile palatului Buckingham și Clarence House, regina Elisabeta a II-a a primit anul trecut peste 70 de cadouri, printre care portretul său gravat în trunchiul unui copac, oferit de un parlamentar din Sri-Lanka, și un abonament la metroul londonez tipărit cu ocazia celei de-a 150-a aniversări a transportului subteran din capitala britanică.

Președintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), șeicul Khalifa Bin Zayed, i-a dăruit reginei o ramă foto de aur, bătută cu pietre prețioase, fixată pe un ou de struț, precum și un colier de perle naturale din Golf. Președintele croat Ivo Jospiovici i-a oferit suveranei trei sticle de vin, iar firma de dulciuri Mars, o machetă din ciocolată a castelului Windsor.

Cadourile pot fi refuzate dacă sunt considerate nepotrivite sau dacă „l-ar putea face pe membrul familiei regale să se simtă dator”. Cadouri personale pot fi considerate doar cele cu o valoare mai mică de 150 de lire sterline (180 de euro). 

Prințesa Anne a primit anul trecut, printre altele, un pitic de grădină și un îngeraș de plastic, iar prințul Andrew, duce de York, un coș de ciocolată, rahat turcesc, șampanie, ceai, o turtă dulce în formă de catedrală, pricomigdale și un urs de ciocolată. Prințul Charles, care a împlinit 65 de ani în timpul vizitei oficiale în India, a primit acolo câteva cutii cu ceai, statuete reprezentând elefanți și o sticlă de parfum.

Michele Obama, prima doamnă a SUA, i-a oferit prințului Harry, cu ocazia vizitei acestuia la Casa Albă din luna mai, un bluzon de piele maro, model pentru piloți, informează Agerpres.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam