Loading
ro ru en
Monden
Loading
05 Decembrie 2016 | 13:16
Confidenţele lui Călin Vieru
Călin Vieru, om de afaceri, politician şi fiul regretatului Grigore Vieru a fost protagonistul rubricii „Confidenţe” din cadrul emisiunii „Bună dimineaţa” . Călin Vieru a dat frâu liber amintirilor, acestea fiind, în mare parte, despre tatăl său. Fiul poetului a spus că atunci când îi este dor de tata, cel mai bun remediu este să revină la opera lui Grigore Vieru, ori să meargă la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor.
„Acolo mă îmbrățișează o energie anumită, ce mă ajută să comunic cu tata. Îi cer sfaturi, mă îndrumă, călăuzește. Atunci când am vreo problemă, mereu merg încolo ca să mă sfătui”, se destăinuie Călin.
Spune că s-a născut sub o stea norocoasă, deoarece un nume moștenit îți deschide mai multe uși. Astfel, o parte din succes o datorează faptului că este fiul lui Grigore Vieru.

Omul de afaceri își amintește că cenzura comunistă a fost un aspect mai complicat al fostei perioade sovietice. Cărțile cu grafie latină pe care le aveau nu au părăsit teritoriul casei, pentru a evita anumite riscuri. Totuși, Călin Vieru spune că din fiecare călătorie, tatăl său venea cu valiza plină de cărți editate în România.

Referitor la cariera sa în politică, Călin Vieru spune că poetul nu l-a susținut. Mai mult de atât, el le spunea fiilor că politica este un lucru urât, murdar, ce miroase nociv, în care el nu calcă și nici pe ei nu îi sfătuie.


Pe când învăța la medicină, acesta fiind visul părinților săi, Călin Vieru spune că era și DJ la discoteci, fiind împătimit de muzica rock. A ținut acest lucru în secret, astfel că aproximativ peste un an de zile părinții lui au aflat despre ocupația fiului.


Deși destinul putea să-i schimbe viziunea asupra vieții, Călin Vieru susține că a rămas același romantic credul care-i seamănă fizic și psihologic tatălui său, marelui Grigore Vieru.
 
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam