Loading
ro ru en
Monden
Loading
08 Decembrie 2016 | 14:53
Confidenţele compozitorului Marian Stârcea
Şi-a petrecut toată viaţa scriind muzică. Este vorba despre compozitorul şi Artistul Poporului, Marian Stârcea. Invitat la rubrica „Confidenţe” din cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, el a recunoscut că toată viaţa s-a ocupat cu ce i-a plăcut şi i-a fost mai aproape de suflet – cu muzica.
În privința asta, foarte modest, el a recunoscut că a fost avantajat față de alți copii, iar asta pentru că este familiarizat de mic cu muzica și se pricepe în acest domeniu. Tatăl lui, muzicianul Alexei Stârcea, a fost un artist apreciat care a lăsat o amprentă adâncă în muzica autohtonă și permanent a vrut ca fiul să-i calce pe urme.

Despre colaborări recente, Marian Stârcea a menționat că a scris pentru Mirabela Dauer piesa „Te-am iubit prea mult”, pe care interpreta a îndrăgit-o și o cântă des în turneele de peste hotare. „Este o continuare a celebrei piese a Mirabelei „Te-aștept să vii. E un fel de să vedem ce s-a întâmplat cu fotoliul cela peste 20 de ani”, spune artistul.

Are 500 de melodii compuse la activ, iar soția este prima care aude melodiile și este un critic dur. Compozitorul spune că întotdeauna ține cont de părerea ei, deoarece este persoana care îl susține în activitatea sa, trec împreună prin momente mai grele sau momente frumoase.
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam