Loading
ro ru en
Monden
Loading
29 August 2016 | 16:01
Descoperiţi-l pe elevul Valeriu Ghileţchi cu „Bună Dimineaţa”
În prag de primul sunet, când peste 340 de mii de copii vor păşi din nou pragul şcolii, echipa „Bună Dimineaţa” a provocat personalităţi marcante să îşi amintească primul sunet, primii ani de şcoală. În prima ediţie din noul sezon, am răsfoit amintirile din copilărie a deputatului neafiliat, Valeriu Ghileţchi.
Îşi aminteşte cu drag de prima învăţătoare, de florile din curtea bunicilor, uniforma şcolară şi primii paşi la şcoală cu călimară. Nu au lipsit nici şotiile din amintirile deputatului, iar la ora de cânt, pentru că nu avea auz muzical, profesorii îi dădeau sarcina să povestească biografiile compozitorilor celebri pentru ca să nu îşi strice notele.

Pentru deputatul Valeriu Ghileţchi educaţia este un element foarte important. A fost un elev exemplar şi aceasta s-a străduit să sădească şi în copii lui.

Ce alte impresii şi amintiri are deputatul Valeriu Ghileţchi despre şcoală, aflaţi din scurtul interviu oferit echipei „Bună Dimineaţa”. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam