Loading
ro ru en
Monden
Loading
24 Februarie 2017 | 17:01
Despre dragoste, cu Radmila Popovici-Paraschiv
De Dragobete sărbătorim dragostea. Despre acest sentiment divin a povestit, la „Bună dimineaţa”, poeta Radmila Popovici-Paraschiv, cea care „îmbracă” dragostea în cele mai frumoase versuri şi texte pentru piese. Poeta spune că scrie mai mult despre acest subiect, deoarece tema dragostei prinde la public.
„Am cunoscut dragostea adevărată când eram în spital cu copiii și cu părinții. Dragostea e atunci când uiți de tine, când te doare durerea celuilalt, când simți că nu ai puteri și ele vin de undeva”, spune poeta, cu referire la propria experiență a iubirii.

Radmila Popovici-Paraschiv consideră că e greșit să celebrăm dragostea numai o zi în an, marcând-o prin dăruirea unei flori. Ea trebuie demonstrată zi de zi.

„Dragostea s-a născut cu primul om și va muri cu ultimul. Ea te stimulează să urci munți și să faci mai mult decât ai putea, de obicei”, menționează poeta.
Întrebată despre manifestarea dragostei în epoca noastră, ea afirmă: „Acum tinerii sunt foarte dezinhibați. Știu să iubească mai mult decât generația trecută, deoarece au alte viziuni”.

Vizionați mai sus interviul integral cu Radmila Popovici-Paraschiv.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam