Loading
ro ru en
Monden
Loading
21 Aprilie 2017 | 18:36
Djulieta Gînu-Ardovan – cea care încearcă să schimbe societatea spre bine
A renunţat la televiziune şi s-a mutat în Londra, pentru a fi mai aproape de cariera în actorie pe care şi-a dorit-o mereu. Djulieta Gînu-Ardovan s-a întors în ţară pentru o perioadă nedeterminată şi are o mulţime de proiecte pe care vrea să le implementeze pentru a-şi ajuta conaţionalii. Fosta prezentatoare de la „Cine vine la noi?” a revenit în studioul emisiunii în calitate de invitat şi ne-a povestit ce a reuşit să realizeze şi care îi sunt planurile de viitor.
La moment s-a apucat de un proiect util și interesant. Se numește „Învață din mers” și vine în ajutor celor care vor susține bacalaureatul la limba și literatura română în anul curent.

„M-am gândit să înregistrez o serie de comentarii literare la operele studiate la limba și literatura română și să fac audio pentru cei care se pregătesc. Dacă nu avem timp să citim, ne putem lua o pereche de căști, descărcăm fișierele absolut gratuit și reținem informația audiată”, a spus Djulieta.

O perioadă a locuit în Londra, vrând să-și facă o carieră în actorie. A participat acolo la producții foarte mari, deși a avut roluri insignifiante.

„Eram atât de entuziasmată de faptul că fac parte din producții precum „Wonder woman”, care apare în 2017 și o are pe actrița Gal Gadot în rolul principal. Visul meu să fiu într-un film istoric a devenit realitate”, spune, emoționată, Djulieta. De asemenea, a jucat rolul unui agent secret în ultimul film cu agentul 007, „Spectre”. Vrea să ajungă pe covorul roșu, iar asta este extrem de dificil. A avut foarte multe momente în care a vrut să renunțe, însă este conștientă că dacă lasă mâinile în jos, niciodată nu își va face o carieră în lumea filmului.

Dintotdeauna a vrut să sonorizeze vreun personaj de film sau desen animat. Vara aceasta, dorința ei ar putea deveni realitate. Împreună cu mai mulți tineri cu voci artistice intenționează să aducă publicului primul film sonorizat în limba română, „The words”. Acum fiecare lucrează asupra sonorizării în regim individual și voluntar, deoarece munca nu este plătită.

Chiar dacă pleacă pentru anumite perioade, Djulieta Gînu-Ardovan revine în țară sa de baștină și mereu are idei care ar putea să ne schimbe societatea spre bine. De exemplu, acum are ideea de a face niște traininguri pe teme sociale, cu anumiți psihologi, care ar ajuta oamenii să scape de anumite complexe și  să-i învețe a comunica mai eficient. Djulieta are tot entuziasmul necesar pentru implementarea proiectelor și speră că astfel va aduce un aport semnificativ comunității. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam