Loading
ro ru en
Monden
Loading
10 Ianuarie 2015 | 18:00
Două avioane care i-au aparţinut lui Elvis Presley vor fi vândute la licitaţie
Două avioane care i-au aparţinut lui Elvis Presley, aflate de circa 30 de ani pe domeniul Graceland din Memphis (Tennessee, sud), vor fi vândute la licitaţie, cu plicuri închise. Va câştiga cine va oferi preţul cel mai mare până pe 2 februarie, a anunţat casa de licitaţii Julien's de la Los Angeles, preluată de metronews.fr şi Agerpres.
Este vorba de Convair 880, botezat „Lisa Marie” după numele unicei fiice a cântărețului, și micul Lockheed JetStar numit „Hound Dog II”. Niciunul dintre aparate nu este în stare de funcționare.

Vânzătorii apreciază că la licitație s-ar putea prezenta colecționari, fani ai Regelui Rock 'n' Roll sau întreprinzători interesați să le expună în altă parte.

Avioanele, care aparțin societății OKC Partnership din Memphis, sunt expuse la Graceland din anii 1980, în colaborare cu Elvis Presley Enterprises, firma care administrează domeniul. Societatea a informat anul trecut că nu dorește să reînnoiască contractul, care expiră în luna aprilie.

Elvis Presley, care ar fi împlinit 80 de ani joi, a cumpărat avionul „Lisa Marie” în 1975, cu doi ani și patru luni înaintea morții, cu 250.000 de dolari. Aparatul cu 29 de locuri a fost reamenajat și redecorat, având salon, sală de conferințe, club privat și un apartament cu robinet de aur în baie.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam