Loading
ro ru en
Monden
Loading
05 Decembrie 2016 | 13:29
Escapadă în lumea copilăriei pantofarului Valentin Frunză
Şi-a dorit să ajungă ministru, dar a ajuns pantofar şi nu unul oarecare, ci cel mai apreciat de prin părţile locului. La 12 ani a învăţat să coase pantofi, la 16 deja purta pantofi creaţi de el, iar acum are un atelier chiar în inima Chişinăului. Vorbim de nimeni altul decât Valentin Frunză care ne-a împărtăşit amintiri din copilăria sa în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa”.
Vali, când era cuminte și Valentin când mai făcea câte o nazbâtie, a avut parte de o copilărie frumoasă, fără jocuri electronice și computere. Mingea i-a fost cea mai bună jucărie. În vacanțe, părinții îl duceau la bunici la țară, iar acolo a cunoscut viața de la sat cu multe orătănii, vie, porumb, iaz, căruțe.
Lora Frunză, mama lui Valentin, își amintește că în copilărie era foarte energic, iar la trei ani și jumătate a început să citească, grație surorii lui care era în grupa pregătitoare și prelungea lecțiile de la grădiniță cu el.

Acum timpul lui Valentin se împarte între familie și pantofărit. Pasiunile rămân pe al doilea plan, înainte avea timp de fotbal, de curse auto. Când a început treaba serioasă cu făcutul pantofilor, toate aceste pasiuni au dispărut.

Deși se bucură de un mare succes pe plan local, dar și internațional, pantofarul Valentin spune că nu vrea un brand multinațional pentru că scade calitatea pantofului.
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam