Loading
ro ru en
Monden
Loading
15 Iulie 2014 | 12:56
Filmul „Eugen Doga” a obţinut premiul mare la un Festival Internaţional
Filmul documentar „Eugen Doga”, realizat de Studioul „Flacăra Film”, a luat premiul mare la Festivalul Internaţional de Film Independent „HERCULES.ro”, desfăşurat între 5 şi 6 iulie în România.
Solicitată de trm.md, Larisa Verdeş, scenarist la Studioul „Flacăra Film” şi producător la Radio-Moldova, a menţionat că Republica Moldova a fost prezentată la acest concurs de două producţii cinematografice: filmul „Eugen Doga”, în regia Luminiţei Dumbrăveanu, care a luat premiul mare şi pelicula „Zi de târg” în regia lui Sergiu Ciorescu și realizat de „CIOfilm”. Acesta s-a învrednicit de premiul doi de Excelenţă.

„Filmul „Eugen Doga” face parte din proiectul „100 de români celebri născuţi în Moldova”, sub acest generic fiind deja lansate cinci filme. Marea noastră bucurie e că la sfârşitul festivalului ne-am pomenit cu mai multe premii, dintre care premiul I al Festivalului a revenit filmului dedicat ilustrului compozitor Eugen Doga. Pelicula a impresionat juriul format din cineaşti din mai multe ţări. Am mai luat un premiu oferit de către organizatori - o statuie a lui „Hercules”, simbol al oraşului Băile Herculane”, a comunicat Larisa Verdeş.

E de menţionat și faptul că unul dintre membri ai juriului al acestui Festival a fost şi Doru Guţu, editor, redactor-coordonator emisiuni de divertisment la postul public, Moldova 1.

La prima ediţie a Festivalul Internațional de Film Independent „HERCULES.ro”  au fost prezentate 38 de filme produse în România,Belgia, Austria, Olanda, Germania şi Republica Moldova.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam