Loading
ro ru en
Monden
Loading
03 Martie 2014 | 12:35
Gala Premiilor Oscar 2014
Oscarul pentru cel mai bun film a fost obţinut de pelicula „12 ani de sclavie”, iar filmul „Gravitaţia” a câştigat cele mai multe trofee - şapte la număr. Ochii întregii lumi au fost aţintiţi spre Los Angeles, unde cele mai bune producţii cinematografice au fost decorate cu faimoasele statuete aurii.
Drama „12 ani de sclavie” a obţinut premiul Academiei Americane pentru cel mai bun film. Pelicula a intrat în istorie ca primul film al unui regizor de culoare care obţine faimoasa statuetă în cele 86 de ediţii ale premiilor Oscar.
 
„Dedic premiul tuturor celor care au îndurat sclavia şi celor care încă şi astăzi se mai luptă cu sclavia”, a declarat regizorul Steve McQueen.
 
Cei mai buni actori în roluri principale au fost desemnaţi Cate Blanchett și Matthew McConaughey. Cel mai bun regizor a fost ales Alfonso Cuaron pentru filmul „Gravitaţia” care, de altfel, a obţinut șapte premii Oscar, iar cel mai bun scenariu îi aparţine lui Spike Jonze pentru pelicula „Ea”.

Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie a fost câştigat de „Frozen”, iar cel mai bun film într-o limbă străină a fost desemnat  „The Great Beauty” al regizorului italian Paolo Sorrentino. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam