Loading
ro ru en
Monden
Loading
28 Iulie 2017 | 15:39
Ion Raţă vrea să facă un duet cu fiica sa
Artistul emerit al Republicii Moldova, Ion Raţă se pregăteşte să cânte în duet cu fiica sa, Ruxanda. Tânăra de 22 de ani a hotărât să meargă pe urmele tatălui şi îşi face studiile la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Despre fiica sa, planurile de viitor şi piesele noi Ion Raţă ne-a povestit în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la Moldova 1.
Se pare că fiica artistului i-a moștenit talentul și tinde spre o carieră frumoasă în muzică. Ca orice adolescent rebel, voia să se realizeze peste hotarele țării, însă acum este îndrăgostită de plaiul natal.

„Avem o relație frumoasă, cum este între tată și fiică. Ard de dorință să facem și un duet, pentru că deja este „coaptă” și așteptăm să vină muza ca să creăm cântecul mult așteptat. Când era mai mică nu se vedea în altă parte decât în America, însă acum îi place mult Moldova, cu plusurile și minusurile ei”, spune Ion Rață.

Cât despre planurile din viitorul apropiat, muzicianul va pleca la o tabără de vară în Vălenii de Munte, unde vor fi mulți oameni de cultură și de afaceri, fiind invitat cu un recital de muzică folk.

 Ion Rață spune că mai mult vrea să se axeze pe concerte în afara țării, pentru diasporă.

„Peste hotare concertele sunt mai speciale, mai așteptate. Am început cu Italia, pe urmă am mers prin Grecia, Portugalia, America”, mărturisește artistul. Atunci când interpretează piese pentru moldovenii aflați departe de casă, mesajul versurilor devine mai emoționant și uneori nici cei de pe scenă nu pot să-și rețină lacrimile. Anume din această cauză Ion Rață spune că turneele peste hotare au un farmec aparte.

Amintim că formația Catharsis, formată din soliștii Ion Rață și Mihai Budurin împlinește în anul curent 20 de ani de la fondare.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam