Loading
ro ru en
Monden
Loading
23 Martie 2017 | 13:35
Legendara formaţie italiană „Neri per Caso”, la „Bună dimineaţa”
Sunt pentru prima dată în Moldova, unde au ajuns pentru a susţine un concert. Faimoşii artişti italieni care cântă a cappella şi au colaborat cu celebrităţi precum Stevie Wonder, vor avea astăzi un concert la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”. Despre concert şi despre realizările lor au vorbit în platoul emisiunii „Bună dimineaţa”.
Denumirea formației lor s-ar traduce din italiană ca „Negri din întâmplare”. Cei șase interpreți au niște voci care înlocuiesc cu succes orice instrument muzical. Asta pentru că pot aborda registre diverse, de la classic la folclor și de la jazz la hip hop sau electro.

Au în palmares 6 Discuri de platină, trofee la Festivalul de la San Remo, un premiu al criticilor obținut în Statele Unite în 2009 (CARAS)  pentru „Cel mai bun album a cappela” și multe colaborări internaționale (de la Studiourile Disney la Alicia Keys și Bobby Mc Ferrin).

Concertul va avea loc miercuri, 23 martie, la Filarmonica Națională „Sergei Lunchevici”, cu începutul la ora 18:00.

Urmăriți, mai sus, interviul integral cu artiștii și piesele pe care le-au interpretat.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam