Loading
ro ru en
Monden
Loading
16 Aprilie 2014 | 15:15
”Lucia di Lammermoor„ – un spectacol de zile mari la Teatrul de Operă şi Balet
Spectacol special la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, în regia lui Mihai Timofti şi sub bagheta dirijorului Andrei Iurchevici. În această seară, de la ora 18.00, va avea loc opera în trei acte „Lucia di Lammermoor” care este bazată pe romanul lui Walter Scott "The Bride of Lammermoor".
Cristina Simionescu, soprana de la Opera Națională Română din Iași, invitata emisiunii „Bună dimineața” a dat câteva detalii despre acest spectacol dificil, dar și despre meseria sa. Află mai multe despre acest proiect din interviu. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam