Loading
ro ru en
Monden
Loading
05 Mai 2017 | 11:37
Mariana Mihăilă a lansat în spaţiul virtual videoclipul „Gaşca Mea”! (FOTO/VIDEO)
Mult aşteptatul moment a sosit, iar videoclipul piesei „Gaşca Mea” a fost făcut public în spaţiul virtual. În 3:51 minute, interpreta Mariana Mihăilă a prezentat cele mai haioase şi colorate momente pe care le trăim fiecare din noi în anii de liceu. Ritmurile şi culorile producţiei video trezesc nostalgia după anii de liceu la orice vârstă.

Scenariul inspirat din fapte reale, spune povestea obişnuită, dar în acelaşi timp emoţionantă a unui grup de liceeni ce leagă o prietenie pe băncile adolescenţei, care transcende peste ani. Chiar dacă drumurile s-au împărţit, fiecare şi-a croit calea lui în viaţă, prietenia lor rămâne la fel de autentică şi formează aceeaşi gaşcă nebunatică şi unită.
 

Şi în acest proiect, Mariana Mihăilă a lucrat alături de echipa emisiunii „Stil Nou”. Fiecare din ei a dăruit tot ce a avut mai bun pentru această producţie şi a contribuit considerabil ca produsul final să impresioneze.
 

Fiecare actor a purtat câte 4 ţinute vestimentare de care s-a ocupat talentatul stilist vestimentar Yliana Danko. A reuşit să îmbrace fiecare actor din clip, la fiecare să aleagă ţinuta cea mai potrivită, subliniind caracterul şi personalitatea fiecărui erou. Cum a fost această colaborare pentru ea, ne-a descris-o în culori foarte modeste, asta fiind în caracterul ei nobil:
„Nu a fost o sarcină foarte grea. Am primit povestea şi când primeşti istoria gata nu ai prea multe de gândit. Am încercat să redau moda anilor trecuţi, pentru că în videoclip sunt trei scene în care „gaşca de prieteni” se întâlnesc peste ani la maturitate şi derulează amintirile din liceu. Nu a fost o experienţă inedită, a fost uşor să lucrez cu Mariana în această colaborare, pentru că ea a fost foarte bine pregătită, ştia exact ce vrea să vadă în produsul final. În pofida faptului că ea de obicei poartă articole vestimentare cu imprimeuri florale şi părul în bucle, pentru acest proiect a fost foarte ascultătoare şi a acceptat toate propunerile noastre. I-am redat un stil mai neobişnuit pentru personalitatea ei, dar mă bucur că a fost deschisă pentru noul look. Sper fanii ei să aprecieze noua imagine pe care vrea să o prezintă şi acest produs să aibă succes”, a declarat pentru TRM.MD, stilistul vestimentar, Yliana Danko.
 

Victoria Ghecrea s-a ocupat de părul Marianei Mihăilă şi special pentru clip i l-a vopsit din nou şaten ca să arate ca o adolescentă autentică. Iar Ecaterina Chiticari după ce a machiat frumos fiecare participant din platoul de filmare a intrat şi ea în rolul de actor.
 

„A fost o experienţă foarte frumoasă şi inedită, deoarece este diferită de ce facem noi zi de zi în salonul de frumuseţe cu clienţii. Aici se lucrează în echipă unde ideile mai multor persoane trebuie să devină un tot întreg. Propunerea de a avea un rol în acest clip a fost pentru mine neaşteptată, dar plăcut surprinsă. Am avut emoţii duble, dar şi responsabilitate foarte mare. Pentru prima dată am cochetat cu camera şi sincer mi-a plăcut tare mult. Am intrat uşor în rol fiindcă toate personajele în viaţa de zi cu zi sunt nişte oameni veseli, pozitivi şi sociabili. Ne-am împrietenit foarte repede chiar de la prima întâlnire. La filmări chiar ne-am distrat pe cinste, sper că se vede şi în clip. Proiectul „Stil Nou” ne-a adus împreună mai des, ne-a implicat şi în alte colaborări, iar toate împreună ne-au apropiat mult. O consider pe Mariana Mihăilă o prietenă deoarece are o calitate pe care o apreciez mul, arta de a fi OM, în orice circumstanţă. Este săritoare la nevoie, deschisă şi modestă. Pentru asta o apreciez mult şi ţin la ea. Să lucrez cu ea este şi uşor şi greu în acelaşi timp, dar îmi place. Ştie Exact ce vrea, iar dacă îşi pune un scop neapărat îl realizează şi este o mare idealistă”, a declarat pentru TRM.MD make-up stilistul, Ecaterina Chiticari.
 

Anatol Melnic a fost sufletul companiei. Prin felul lui de a fi aduce zâmbetul pe faţă şi emană bună dispoziţie în orice circumstanţe. Nu este la prima experienţă de acest gen, a cântat şi el odată. Pe Mariana Mihăilă o cunoaşte din culisele scenelor la care au cântat împreună pe vremuri: „Când m-a contactat nu am stat deloc pe gânduri. O cunosc pe Mariana de mai mult timp, suntem din Ialoveni, suntem prieteni şi dacă a avut nevoie m-am dus. Nu am făcut mare efort, doar că i-am grăbit un pic şi ei de obicei filmau primele scene cu mine şi apoi se filmau ei. Să intru în rol nu a fost o problemă, cum mă vedeţi în clip, aşa sunt şi în viaţa reală de felul meu. Am fost, m-am distrat, am dat o mână de ajutor şi am plecat”, a declarat pentru TRM.MD, prezentatorul Anatol Melnic.
 

În distribuţie au participat şi actori profesionişti. Printre ei se numără directorul Teatrului „Guguţă”, Gabriela Lungu. Cum a ajuns să facă parte din scenariu, în rolul de profesoară, aflăm în următoarele rânduri: „Am acceptat din două motive: nu prea pot spune „NU” şi doi, chiar mi s-a părut o idee haioase. În spatele clipului au fost atâtea momente şi cunoştinţe speciale că regret că am avut doar o singură zi de filmări. Cu Mariana am avut prima colaborare când era încă în liceu. Cânta la concertele pe care le prezentam. Mai târziu am lucrat la nişte ore de dicție, iar acum o mai urmăresc ce face şi cum se manifesta în plan profesional”, a menţionat pentru TRM.MD, Gabriela Lungu.
 
 
De cealaltă parte, interpreta Mariana Mihăilă ne-a spus: „Sunt foarte emoţionată de multitudinea de comentarii frumoase pe care le citesc. Mi-au scris şi câţiva colegi de liceu şi mi-au mulţumit pentru aceste amintiri. Mesajul piesei l-am gândit când am ascultat linia melodică şi am considerat că pentru un asemenea ritm dinamic tema prieteniei va fi potrivită, dar ideea scenariului aparţine echipei de creaţie. Ideea videoclipului mi-a plăcut din prima, şi aparţine soţilor Ina şi Oleg Butnaru. Sper să vă placă nebunia acestui produs”, a punctat interpreta Mariana Mihăilă.
 

Filmările au durat trei zile şi au fost realizate în trei locaţii diferite. Prima scenă este filmată într-un pub modern foarte popular în rândul tinerilor. Cea mai mare parte a acţiunii se petrece în liceul „Petru Zadnipru” unde a învăţat Mariana Mihăilă, unde şi-a format relaţiile care le păstrează cu sfinţenie şi astăzi. În timpul filmărilor, chiar a stat şi în banca unde odată era o domnişoară care abia făcea primii paşi în drumul spre maturitate. Piesa în stil balcanic este o premieră ca stil în repertoriul Marianei, scrisă de tânărul compozitor Ion Busuioc.
 

Bucuraţi-vă din plin de „Gaşca Mea”!
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam