Loading
ro ru en
Monden
Loading
14 Mai 2014 | 12:05
Moldova devine o parte a culturii europene prin Festivalul de film de la Chişinău
Oraşul Chişinău găzduieşte, între 11 şi 16 mai, un Festival cinematografic unde sunt prezentate filme produse în ţări din Uniunea Europeană.
Wicher Slagter, șeful Secției Politice și Economice a Delegației UE în Republica Moldova, invitat al emisiunii „Bună dimineața”, a declarat că odată cu deschiderea acestui festival la Chișinău, Moldova devine o parte a culturii europene. Oficialul consideră că Republica Moldova are un potențial imens în domeniul cinematografic și că prin cooperarea cu alte țări va ajunge să se lanseze pe piața cinematografică internațională.

Află mai multe detalii despre acest eveniment din interviul din cadrul emisiunii „Bună Dimineața” de la Moldova 1.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam