Loading
ro ru en
Monden
Loading
04 Martie 2014 | 10:53
O moldoveancă participă la concursul Miss Canada 2014
O moldoveancă va lupta pentru titlul „Miss Canada 2014”. Viorica Lefter este cea care s-a înscris la acest concurs şi speră să obţină marele premiu.
Pe site-ul concursului, tânăra în vârstă de 19 ani povestește că vine din Republica Moldova, o țară cu o  istorie fascinantă, cu o cultură și oameni deosebiți. „De la vârsta de 15 ani, am îmbrățișat multiculturalismul Canadei, care m-a marcat ca să devin ceea ce sunt astăzi: harnică și gata să dedic timpul și energia mea pentru cauze nobile și pentru oamenii care au nevoie”, scrie conaționala noastră.

Moldoveanca crede cu desăvârșire în puterea educației, sănătății și în importanța tineretului pentru un viitor prosper. Viorica este încadrată de mai mult timp în acțiuni de voluntariat, iar în prezent este parte a programului Nursing BScN de la Universitatea McMaster .

„Toate activitățile mele de voluntariat dezvoltă acele calități care sunt esențiale pentru un ambasador, calități precum îngrijire, compasiune, dedicație. Este o onoare pentru mine să fiu selectată pentru participarea la acest concurs și îmi oferă o nouă oportunitate de a declanșa o lumină de speranță și motivație în inimile tinerilor, pentru că o persoană poate aduce o contribuție substanțială, în timp ce un grup de oameni dedicați pot schimba societatea”, a opinat Viorica Lefter.

Concursul de frumusețe va avea loc la Vancouver, în luna mai, și va oferi uneia dintre cele 60 de participante o excursie la Londra, dar și dreptul de a participa la Miss World 2014.Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam