Loading
ro ru en
Monden
Loading
27 Februarie 2015 | 18:54
Olivia Furtună: Televiziunea a venit în viaţa mea întâmplător
A debutat în televiziune în România ca prezentatoare, încă din anul doi de facultate, după care a revenit în Republica Moldova şi a cucerit publicul de acasă. Prezintă principalul jurnal informativ al zilei la postul public de televiziune Moldova 1, iar de trei ani intră în casele a peste 100 de milioane de telespectatori, anunţând punctajul din partea Moldovei la Eurovision Song Contest. Este vorba despre Olivia Furtună, imaginea căreia poate fi văzută la mai multe evenimente televizate de la postul naţional.
„Televiziunea a venit în viața mea întâmplător sau poate eu am intrat în televiziune pur întâmplător. Așa a fost să fie că primul job a fost în televiziune, nici nu-mi imaginam că o să ajung prezentatoare acolo în Târgoviște. Am început întâi să sonorizez reportaje și mi se părea extraordinar pentru publicul de acolo să reușesc să fac lucrul ăsta și cred că în vreo trei săptămâni am și început să ies în emisie directă la știrile din sport. Și iată așa, de atunci a rămas în sânge cred dragostea asta pentru televiziune”, a spus Olivia Furtună în cadrul emisiunii „Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru” de la Moldova 1.

Olivia spune că a urmărit cu atenție deosebită știristele din România și Republica Moldova și probabil nu în zadar. „Pur întâmplător am făcut o pauză după televiziunea din România, de vreo doi ani, am revenit în Moldova și am intrat la master. Un coleg de la master lucra la televiziunea națională și într-o doară l-am întrebat dacă este vreun loc liber și mi-a zis că la sport ar fi nevoie de un reporter. Am venit la casting, aveam niște emoții mai mari decât în România și cred că în 24 de ore am și primit răspunsul că am trecut. Am debutat în sport. Am avut așa tot timpul o simpatie față de știristele din România, de la noi, tot timpul le-am urmărit cu atenție deosebită și probabil nu în zadar”, afirmă prezentatoarea.

Olivia Furtună afirmă că frecventeză sportul cu întreruperi, urmărește neapărat știrile din țară, dar și de peste hotare, iar în timpul liber pictează. „Recent am făcut un alt soldat, îi zic eu, pentru că mai am un soldățel acasă. Ultimul soldat este agresiv, cu multă pasiune și durere pe chip, și cu multă culoare. Pictez în ulei și încă nu l-am descoperit până la capăt. Cred că în viitor o să trec și la alte tehnici în picture”, menționează Olivia.

Recent, de Ziua Îndrăgostiților, prezentatoarea Moldova 1 a primit un inel și a fost cerută în căsătorie. „Am zis Da. Nunta e curând, sunt pregătită”, spune ea.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru”.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam