Loading
ro ru en
Monden
Loading
07 Martie 2018 | 15:05
Orchestra AnDa Union, din China, în ospeţie la „Cine vine la noi?”
Platoul emisiunii „Cine vine la noi?” a fost gazda unui colectiv muzical nemaipomenit, venit tocmai din China – AnDa Union, cei care cuceresc publicul prin voci, instrumente tradiţionale şi originalitate. Aceştia au reuşit, prin muzica lor, să aducă spiritul Mongoliei în platou. Puteţi vedea prestaţia lor în video de mai sus.
AnDa Union este un grup muzical creat în 2003, cu un stil unic de interpretare a muzicii mongoleze. Toți membrii trupei se ocupă cu muzica tradițională mongoleză din copilărie, iar mulți provin din familii de muzicieni. AnDa Union reunește cântăreți experimentați, care trec fluent de la hoomai, cântecul gutural, până la notele clare are ortinduului, cântecul lung. De asemenea, ei cânta la instrumente tradiționale, printre care morin khuur și flautul cu trei găuri.

Mongolii au o frumoasă tradiție muzicală, care e transmisă din generație în generație. AnDa Union au misiunea de a promova esența acestei muzici în lume. Ei au venit în Moldova pentru a participa la festivalul „Mărțișor 2018”, iar evoluția lor pe scenă poate fi urmărită miercuri, 7 martie, ora 18:00, la Filarmonica Națională „Sergei Lunchevici”.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam