Loading
ro ru en
Monden
Loading
14 Martie 2016 | 20:35
Pasha Parfeni, în duet cu vioara maestrului Nicolae Botgros a lansat melodia „Acasă” la „Bună Dimineaţa de Weekend”
Nu seamănă între ei, vin din două generaţii diferite şi cântă stiluri diferite de muzică, dar recent au apărut în duet, pentru că tânărul şi talentatul Pasha Parfeni a venit cu o propunere perfectă la maestrul Nicolae Botgros. Duminică, 13 martie, cei doi artişti au povestit secretele acestei colaborări incredibil de frumoase în matinalul „Bună Dimineaţa de Weekend” de la Moldova 1.
Noua melodie „Acasă” uneşte două generaţii şi transpune prin text şi acorduri copleşitoare dorul pe care îl trăim fiecare la un moment dat în viaţă.

Maestrul Nicolae Botgros a felicitat tânărul interpret şi l-a apreciat pentru faptul că a fost îndrăzneţ să iasă pe scenă cu o asemenea melodie. „Când a venit prima dată la mine nu am crezut că voi accepta, şi mai mult că vom ajunge să facem ceva atât de frumos. Am văzut în sufletul lui Pasha că există muzica asta de folclor urban şi are potenţial. Mi-a plăcut să lucrez cu el. A făcut un lucru extraordinar, este un mesaj care nu moare niciodată”, a menţionat maestrul Botgros.

Interpretul Pasha Parfeni spune că ideea şi textul aparţine iubitei sale Iuliana Scutaru. „Este un mesaj foarte profund, m-am regăsit şi eu în el. Este un mesaj foarte important pentru mine, dar şi pentru fiecare om. Cred că la fel ca şi cuvântul „mama”, cuvântul „acasă” este unul din cele mai importante cuvinte de pe pământ”, a punctat interpretul Pasha Parfeni în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la Moldova 1.

La aranjamentul melodiei, Nicolae Botgros a lucrat alături de Sandu Gorgos. Maestrul Nicolae Botgros speră că la fel ca „Casa părintească nu se vinde” şi alte melodii consacrate, melodia lui Pasha Parfeni va intra în patrimoniul cultural. 

Mai multe detalii şi melodia „Acasă” o vedeţi în secvenţa video din emisiunea „Bună Dimineaţa de Weekend”
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam