Loading
ro ru en
Monden
Loading
26 Octombrie 2016 | 18:31
Paulina Zavtoni, la cea de-a 75-a aniversare
Cunoscuta actriţă de la Teatrul Republican „Luceafărul”, Paulina Zavtoni, Artistă a Poporului, îşi sărbătoreşte astăzi, 26 octombrie, cea de-a 75-a aniversare, informează Moldpres.
S-a născut la 26 octombrie 1941, în Chişinău. A absolvit Şcoala medie nr.1 (1959) şi Conservatorul de Stat „G. Musicescu” (1963) din Chişinău. Din 1960 este actriţă la Teatrul „Luceafărul”, unde activează până în prezent. De asemenea, este conferenţiar în arta vorbirii scenice la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău.

Paulina Zavtoni a realizat pe scena Teatrului „Luceafărul” şi la Televiziunea Naţională peste o sută de roluri.

A fost moderatoare la diverse spectacole tematice teatralizate la nivel naţional.

În 1981 Paulinei Zavtoni i s-a conferit titlul onorific de Artistă Emerită, iar în 2008 – cel de Artistă a Poporului. În 1996 a fost distinsă cu Medalia Meritul Civic.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam