Loading
ro ru en
Monden
Loading
26 Iulie 2016 | 16:02
Poetul Ianoş Ţurcanu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere
Binecunoscutul poet şi scriitor Ianoş Ţurcanu împlineşte astăzi o vârstă onorabilă. Deşi omagiat, Ianoş Ţurcanu a venit astăzi în platoul emisiunii „Bună Dimineaţa” cu câteva daruri pentru iubitorii creaţiei sale. O carte de poezii pentru copii „Dansul florilor”, o carte de aforisme „Clopote de sticlă”, două CD-uri cu muzică sunt cadourile pe care poetul le oferă tuturor cititorilor.
Pentru Ianoș Țurcanu, anii se măsoară în fapte sau realizări. La acest capitol poetul stă foarte bine, pentru că pe lângă cărțile scrise este și autorul a aproximativ 500 de cântece de muzică ușoară, populară și cântece pentru copii.

Ianoș Țurcanu s-a născut pe 26 iulie 1951, în localitatea Pelinia. Este poet, scriitor, autor de aforisme, eseist, textier, prozator. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam