Loading
ro ru en
Monden
Loading
03 Martie 2016 | 17:35
Regele Mihai s-a retras din viaţa publică
Grav bolnav, Regele Mihai I a anunţat că cedează tronul fiicei sale, Principesa Moştenitoare Margareta a României. Într-un mesaj public, suveranul şi-a arătat siguranţa că fiica sa va găsi înţelepciunea şi forţa de a continua acţiunile iniţiate şi de a-l reprezenta, relatează Moldova 1.
Potrivit unui comunicat de presă, Regele urmează un tratament complex, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere. Într-un mesaj semnat cu greu pe o foaie, Mihai I anunță ca fiica sa cea mare, Principesa Margareta, va duce mai departe, cu înțelepciune și forță, Coroana României.

Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marți și miercuri, 1 și 2 martie 2016, la cererea Majestății Sale Regelui, la Morges, în Elveția. Consiliul a luat notă de starea de sănătate a suveranului, care recent a fost supus unei intervenţii chirurgicale. „Regele Mihai a decis să transmită următorul mesaj: În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, a spus avocatul Casei Regale, Andrew Popper.

Regele Mihai I are 94 de ani şi suferă de o forma severă de cancer și are leucemie. Suveranul nu a mai fost văzut în public din luna noiembrie a anului 2014.
 
 
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam