Loading
ro ru en
Monden
Loading
25 Martie 2018 | 14:34
S-a stins din viaţă prima câştigătoare a concursului Eurovision
Prima câştigătoare a concursului internaţional de muzică, Eurovision, s-a stins din viaţă la vârsta de 94 de ani,.
Lys Assia a obţinut trofeul la ediţia de deschidere a competiţiei, din anul 1956 ce s-a desfăşurat în Lugano, Elveţia. Melodia „Refrain” a câştigat atunci simpatiile juriului şi ale publicului.

Ulterior, Assia a mai participat la alte două ediţii ale concursului. În 1957, artista s-a poziţionat pe locul opt în clasament, iar cu un an mai târziu, pe locul doi.
Lys Assia s-a născut în 1924 iar cariera de artistă şi-a început-o ca dansatoare, înainte de a deveni cântăreaţă. Ea a mai urcat pe scena Eurovision, în 2012 şi 2013, dar fără succes.

Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam