Loading
ro ru en
Monden
Loading
13 Martie 2015 | 21:04
Sergiu Bezniţchi povesteşte cum e să te afli printre cei mici la Moldova 1
Moderator de televiziune şi evenimente. Atunci când nu este implicat în prezentări, scrie feat-uri (un fel de jocuri de cuvinte cu partener). Este coautorul primei cărţi de feat-uri din Republica Moldova, cu titlul „La blog”. Spune că a creionat această scriere de voie bună şi nesilit de nimeni, într-o încercare de a face orizonturile limbii române mai largi. Este vorba despre Sergiu Bezniţchi, prezentator al emisiunii „Ring Star” de la postul public de televiziune Moldova 1.
„Este prima experiență publică cu cei mici („Ring Star”) și e fantastic, chiar dacă pe alocuri e foarte complicat, pentru că sunt unii copii, și trebuie să recunoaștem cu regret că, mulți copii de la noi sunt firi inhibate public. Dar sunt copii care chiar mi-aduc aminte de Bianca Bogdana, o tânără fetiță din Bălți, care este o gură spartă în cel mai frumos sens al cuvântului”, a spus Sergiu Beznițchi în cadrul emisiunii „Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru” de la Moldova 1.

Prezentatorul a mai spus că, chiar dacă este angajat al televiziunii, nu consideră asta ca o slujbă, în sensul job. „E o plăcere, e o modalitate de a comunica, sunt lucruri interesante. Nu pot să spun că sută la sută îți provoacă doar plăcere și entuziasm, nu cred că există asemenea lucruri, dar sunt lucruri care le faci că trebuie făcute și sunt lucruri care îți provoacă plăcere”, susține Sergiu Beznițchi.

Întrebat dacă ca om de televiziune îl deranjează unele subiecte din televiziuni sau ca om care este aproape de litere are subiecte tabu, prezentatorul a spus că „îl deranjează că televiziunea (în general) minte foarte mult și oamenii ar trebui să stea mai departe de televizoare sau să aleagă emisiunile pe care le privesc”.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Un sfert de vorbă cu Ilona Spătaru”.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam