Loading
ro ru en
Monden
Loading
09 Iulie 2016 | 21:00
Sophia Loren - cetăţean de onoare în oraşul în care a copilărit
Legenda ecranului, Sophia Loren, a revenit în oraşul copilăriei. La vârsta de 81 de ani, vedeta a devenit cetăţean de onoare al oraşului Napoli din Italia. Actriţa s-a născut la Roma, dar a fost crescută de bunica ei într-o suburbie din Napoli, relatează Mesager.
În decizia autorităţilor locale se spune că cetăţenii orașului Napoli îşi exprimă admirația și afecțiunea faţă de o artistă care este „un patrimoniu autentic și absolut pentru întreaga țară”.

„Îndeplinesc voința cetățenilor din Napoli. Ofer acest titlul actriței Sophia Loren şi fac o declaraţie publică a sentimentelor de prietenie, respect, recunoștință, admirație și afecțiune în numele tuturor locuitorilor orașului Napoli”, a declarat edilul orașului la ceremonia festivă.

„Totul este magnific azi:această ceremonie, acest premiu minunat, recepția caldă. Am cele mai frumoase amintiri despre oraşul meu - Napoli. Mulţumim pentru această zi frumoasă, pentru aceşti oameni minunaţi”, a confesat vedeta.

Sopfia Loren și-a început cariera în cinematografie în 1950, la vârsta de 15 ani, acceptând să joace diverse roluri. Cunoaşte succesul internaţional după încheierea unui contract cu compania „Paramount” în 1956. Loren a devenit prima femeie care a câștigat la Oscarurile din America premiul „Cea mai bună actriță străină”.
Postat de: Violeta Gorun
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam