Loading
ro ru en
Monden
Loading
14 Martie 2017 | 15:59
Tendinţe în machiaj şi coafură pentru sezonul primăvară/vară 2017
Chiar dacă nu urmăreşti orbeşte moda, unele tendinţe nu le poţi ignora. De exemplu, în materie de make-up şi hairstyle. Despre ce purtăm în primăvara şi vara anului 2017 am discutat cu Victoria Ghecrea, hairstylist şi cu Ecaterina Chiticari, make-up artist, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa de weekend”.
În materie de coafuri trebuie să se opteze pentru naturalețe, lejeritate, să fie păstrată frumusețea dată de natură. Este bine de evitat vopsirea părului în culori aprinse. Putem purta bucle, păr îndreptat cu placa, cosițe sau orice ne reprezintă sufletul și dispoziția. Miresele trebuie să pună accent pe accesorii – cercei mari, coronițe, flori vii. Respectiv, părul trebuie să fie coafat cât mai lejer, cu mai puțin fixativ. Pentru un păr sănătos trebuie să folosim măști naturale, preparate acasă, cu miere, gălbenuș de ou, ulei de măsline, ulei de cocos.

La machiaj ne putem juca un pic, deoarece tendințele de la casele mari de modă se contrazic. Se poartă machiaje cât mai naturale, însă, în același timp, ne putem juca cu diferite culori. Verdele este culoarea anului, pe care îl putem purta și pe pleoape, dar fără a exagera și numai în cazul în care ne prinde. Pentru un machiaj cât mai reușit trebuie să curățim și hidratăm bine tenul, iar sprâncenele trebuie să primească o atenție aparte, pentru că sunt un element important, care dă expresivitate feței.

Victoria Ghecrea și Ecaterina Chiticari au spus că greșeala cea mai mare pe care o comit femeile noastre în materie de machiaj și hairstyle este că imită pe cineva. Fiecare are personalitatea sa și nu tuturor le merge un anumit tip de machiaj sau coafură. De aceea, trebuie să optăm pentru ceea ce ne avantajează pe noi cel mai bine, și nu pentru ceea ce se poartă la moment.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam