Loading
ro ru en
Monden
Loading
01 Decembrie 2015 | 17:00
Trupa „Cuibul” a lansat primul album în limba română (VIDEO/FOTO)
Trupă autohtonă „Cuibul” şi-a lansat în cadrul unui concert acustic live, organizat în capitală, cel de-al optulea album din discografie – „Vise elementare”. Este primul CD în limba română, lansat şi la Bucureşti, informează portalul TRM.MD.

 
Lucrul asupra albumului a durat mai mult de un an, timp în care formația a filmat trei videoclipuri, a susținut concerte în Moldova, România, Ucraina și Rusia. Pe lângă tradiționalele sunete acustice de chitară solo, bass sau percuție, în piesele din concert spectatorii au descoperit vioara și acordeonul.


Componența trupei s-a schimbat în 2013, când liderul „Cuibul”, Igor Dânga, a invitat-o pe solista Lidia Scarlat. Aceasta a adaptat versurile în limba română și engleză, iar venirea ei în echipă a metamorfozat și sunetul formației, devenind unul acustic-cameral.


Un nou concept pentru un nou public au dat o nouă viață celor mai frumoase piese din istoria de 25 de ani de activitate a formației. De asemenea, „Cuibul” a organizat o serie de concerte acustice cu trupa românească „Byron”, a deschis concertele trupelor The Cardigans și Morcheeba.

 
Galerie Video:Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam