Loading
ro ru en
Monden
Loading
07 Ianuarie 2016 | 17:54
Interpreţii din Moldova, alături de familie de Crăciun
Adeseori întâlnesc Anul Nou departe de casă şi de cei dragi, aducând bucuria în sufletele oamenilor prin melodiile sale în spectacole – vorbim despre interpreţii din Moldova. De cele mai multe ori, în cazul majorităţii interpreţilor, trecerea dintre ani, Crăciunul sunt în aceeaşi măsură bucuria de a fi alături de oameni care se bucură şi sărbătoresc, dar şi departe de familie, de cei dragi, de copii.
Echipa emisiunii „Bună dimineața” a încercat să afle cum sărbătoresc Crăciunul interpreții din Republica Moldova.

„De obicei mergem la biserică, iar ulterior așteptăm oaspeții. Noi învățăm colinde, le cântăm, în special, când ne așezăm la masă. De Crăciun noi avem o masă bogată, pentru că de Anul Nou noi avem o masă de post. Grație acestor sărbători noi ne întâlnim împreună în familie, pentru că în celelate zile, ne vedem rar, din cauza programului încărcat”, a spus Cristina Scarlat.

„Nu știu dacă eu sunt foarte tradiționalistă și mă țin de obiceiuri, dar miros de brad, de portocale, cu siguranță, am moștenit de acasă. Evident că mergem și la biserică, nu neapărat să ținem și post, nu pentru că suntem împotrivă sau pro. Și de sărbători muncim adeseori, dar masa de Crăciun, cu daruri, cu dispoziție bună și cu urări frumoase – este un element indispensabil pentru familia noastră și cred că această tradiție o vor prelua și copiii mei”, susține Geta Burlacu.

Și familia Aurei iubește să sărbătorească Craciunul în familie. „Este o sărbătoare care se întâlnește alături de cei dragi, vom chema persoanele cunoscute, rudele și vom sărbători cu ei”, spune Aura.

Ea susține totuși că spiritul adevărat al Crăciunului se resimte cel mai bine la țară. „Îmi amintesc cum plecam la bunei, cum mergeam cu colindatul”, a spus Aura.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Bună Dimineața” din 7 ianuarie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam