Loading
ro ru en
Monden
Loading
22 Aprilie 2018 | 10:10
Viaţa şi activitatea artistică a maestrului Nicolae Botgros - în pagini de carte
Viaţa şi activitatea artistică a maestrului Nicolae Botgros s-au îmbinat armonios într-o nouă carte, o monografie, semnată de către jurnalista şi interpreta Veta Ghimpu-Munteanu. Vestitul lăutar, Nicolae Botgros şi Veta Ghimpu-Munteanu au venit în platoul emisiunii ,,Cine vine la noi?” să vorbească despre emoţiile pe care le reflectă impresionanta antologie.
Monografia prezintă în paginile sale nu doar activitatea marelui artist şi dirijor de orchestră, dar şi omul, cetăţeanul şi patriotul Republicii Moldova, cel care este Nicolae Botgros.

Maestrul Nicolae Botgros a rămas copleşit de opera Vetei Ghimpu Munteanu şi de curajul  pe care l-a avut autoarea în culegerea informaţiilor. ,,A avut marele curaj  să mă poată „controla”, aştepta din toate drumurile pe care le-am avut ca să discutăm, fiindcă au fost multe discuţii, multe materiale, interviuri acumulate din publicaţii vechi şi materiale descifrate de la radio şi TV” a mărturisit Nicolae Botgros.

Întrebată cum a avut curajul să realizeze această operă, autoarea a povestit că a fost motivată de marele respect şi dragostea pe care i-o poartă maestrului Nicolae Botgros şi Orchestrei de Muzică Populară „Lăutarii”. 

În carte este prezentată nu doar viaţa lui Nicolae Botgros, dar şi dinastia din care vine şi talentaţii urmaşi care îi calcă pe urme. Monografia cuprinde: interviuri, începând cu primul din anul 1979; poze din arhiva familiei Botgros, poezii dedicate maestrului şi descrierea lui Nicolae Botgros de către oamenii faimoşi, care au avut norocul să îl cunoască.

Numele lui Nicolae Botgros este un brand de ţară şi de cultură românească. Cum este văzut Nicolae Botgros de către Veta Ghimpu-Munteanu aflați AICI.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam