Loading
ro ru en
Monden
Loading
08 Februarie 2017 | 15:58
Virgiliu Mărgineanu, protagonistul rubricii „Confidenţe”
Producătorul de film, Virgiliu Mărgineanu, a avut ocazia de a-şi lăsa la o parte grijile vieţii mature şi s-a dedat amintirilor despre copilărie, fiind protagonistul rubricii „Confidenţe” de la „Bună dimineaţa”.
El s-a născut în satul Fundurii Vechi, județul Bălți și deseori visează că zboară de asupra satului natal, după cum mărturisește chiar el. Are un atașament deosebit față de locul unde s-a născut și față de copilăria la sat.

Referitor la activitatea din prezent, el spune că în 2017 cineaștii vor avea mult de muncă. Asta e din cauză că au reușit să obțină un buget pentru producția de film, după multe solicitări și eforturi. Avem deja și un Centru Național de Cinematografie, iar acum se lucrează asupra regulamentuui de finanțare, astfel că la sfârșitului lui 2017 deja să poată prezenta publicului filme.

Referitor la activitatea lui din prezent, producătorul a spus că face un film despre satul lui natal, în care plănuiește să menționeze și unele lucruri care i-au marcat copilăria.

Artistul a specificat că trebuie să promovăm arta și să credem în ea, pentru că arta ne va salva, până la urmă.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam