Loading
ro ru en
Moldova Muzical
Loading
25 Septembrie 2015 | 14:00
Concert „Ethno Jazz Festival”, în direct la Radio Moldova Muzical
Concertul din cadrul Festivalului „Ethno Jazz 2015” cu participarea oaspeţilor din Elveţia, Christoph Stiefel, Lisette Spinnler, dar şi a trupelor autohtone „Trigon”, „Induo”, „25th Frame” şi „Valy Boghean Band” va fi difuzat în direct, de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău, vineri, 25 septembrie, cu începere de la ora 19:00, la Radio Moldova Muzical, on-line pe portalul TRM.MD.
Pentru Republica Moldova, „Ethno Jazz”, aflat la cea de-a XIV-a ediție, este un eveniment important, aducând în faţa publicului moldovenesc reprezentanţi de marcă ai muzicii jazz de pe toate meridianele globului. În cei 14 ani de activitate Festivalul a provocat şi formaţiile locale de jazz, inclusiv din regiunea transnistreană, să atingă performanţe excepţionale.

În această seară vor evolua oaspeții din Elveția. Vocalista Lisette Spinnler, acompaniată la pian de Christoph Stiefel a pregătit un program muzical special. „Doar când arta cântă frumusețea fără artificialitate, prin transcendență, se naşte impresia unui paradis pierdut. Astfel de momente sunt frecvente în muzica plină de suflet a artiștilor Christoph Stiefel și Lisette Spinnler, reușind să ne emoţioneze în profunzime”, scrie jurnalistul german Tom Gsteiger.

În ultimii 15 ani, Stiefel s-a afirmat la nivel internațional cu formațiile sale, lansând 16 CD-uri, editate în mai multe țări europene. Datorită viziunii sale artistice și originalității compozițiilor structurate cu spirit inovator, pe parcursul ultimilor ani, el devine cunoscut pe plan internaţional ca un exponent reprezentativ al jazz-ului european modern. Christoph conferă muzicii sale o dimensiune modernă, îmbinând în mod fascinant libertatea melosului cu ritmuri jazzistice expresive. În grupurile „Inner Limba Trio” și septetul „Christoph Stiefel’s Isorhythm Orchestra artistul promovează un stil propriu de compoziţie.

Discografia vocalistei Lisette Spinnler e compusă din 6 albume. Cel mai recent, „Bima Sakti”, este înregistrat de duo-ul Christoph Stiefel & Lisette Spinnler. Ea desfăşoară o intensă activitate concertistică în calitate de membru al „European Jazz Youth Orchestra”, al cvintetului „Cojazz,” sau cu formații ale unor muzicieni de renume, precum Theodosii Spassov, Adrian Mears, Jean-Paul Brodbeck, Domenic Landolf, Rafi Woll și Colin Vallon. În anul 2001, ea a obţinut locul întâi și titlul „Cel mai bun artist” în cadrul faimoasei „Montreux Voice Jazz Competition”, concurând cu eminenţi tineri artiști de pe glob.

Amintim că ediția curentă a Festivalului se desfășoară între 24 şi 27 septembrie, în oraşele Chişinău, Tiraspol și Telenești, cu participarea muzicienilor din Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria, Elveția, Vietnam, Franța, Japonia, India, Mongolia, Germania, Cuba, SUA, Italia, alături de artiștii din Republica Moldova.

Debutul celui mai renumit festival de jazz din Moldova a avut loc în 2002, organizat de trupa „Trigon”, în frunte cu Anatol Ștefăneț. „Ethno Jazz” este a găzduit pe parcursul anilor un număr impresionant de celebrităţi din 45 de țări de pe cinci continente ale lumii.
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam