Loading
ro ru en
Moldova Muzical
Loading
08 Iunie 2015 | 16:00
Concerte de la Festivalul „Zilele Muzicii Noi”, în direct la Radio Moldova Muzical
Radio Moldova Muzical, în calitate de partener media, va transmite concerte din cadrul Festivalului Internaţional „Zilele Muzicii Noi”, ediţia a XXIV-a. Evenimentele vor fi difuzate în direct de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” în zilele de 9, 10, 12, 16 şi 19 iunie 2015, cu începere de la ora 18:00, on-line pe portalul TRM.MD.
Ediţia curentă va cuprinde 13 spectacole muzicale cu participarea a peste 200 de artişti din 10 ţări. Din numărul total de concerte, patru vor fi simfonice: două vor fi susţine de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale (dirijori – Mihai Agafița și Daniel Manasi din România), iar alte două – de Orchestra Națională Simfonică a Companiei Publice „Teleradio-Moldova”, condusă de maestrul Gheorghe Mustea.

Deschiderea festivalului va avea loc în seara zilei de marţi, 9 iunie, cu un concert simfonic al orchestrei „Glasperlenspiel Sinfonietta” din Estonia, în frunte cu celebrul violonist, Andres Mustonen. Organizatorii susţin că proiectul este un succes pentru că la Chişinău va veni o orchestră apreciată în toată Europa, iar acest lucru a fost posibil graţie efortului Ministerului Culturii al Republicii Moldova şi al Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei.

Pe 14 iunie, la ora 16:00, va avea loc şi un concert de autor al compozitorului Vladimir Beleaev, la Sala cu Orgă, unde va fi prezentată creaţia camerală a acestuia.

Pe 17 iunie, va fi prezentat un spectacol de balet în coregrafia Dariei Batrâncea pe muzica compozitorilor Sofia Gubaiduluina şi Luigi Nono, după „Metamorfoza” de Franz Kafka. Spectacolul va avea loc la ora 18:00, la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”.

Pe 18 iunie, va avea loc şi o premieră mondială. Compozitoarea spaniolă, Carmen Verdu, va veni cu o simfonie dedicată festivalului „Zilele Muzicii Noi”, ce va răsuna pentru prima dată la Chişinău sub bagheta dirijorului Gheorghe Mustea. Concertul va avea loc la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”.

Pe 19 iunie, la ora 18.00, în Sala Mare a Filarmonicii Naţionale, încheierea festivalului va fi marcată printr-un concert pentru vioară şi orchestră. Vor răsuna creaţii celebre de Dmitri Şostakovici („Concertul pentru violoncel și orchestră nr. 1”, „Simfonia nr. 5„) și Özcan Sönmez („Concertul pentru vioară și orchestră)”.
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam