Loading
ro ru en
Moldova Muzical
Loading
02 Octombrie 2015 | 13:00
Radio Moldova Muzical transmite, în direct, deschiderea stagiunii aniversare a Filarmonicii Naţionale
Una din cele mai importante instituţii concertistice din ţară, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, marchează 75 de ani de la înfiinţare şi 85 de la înfiinţarea Orchestrei Simfonice şi ai Capelei Corale Academice „Doina”. Deschiderea stagiunii aniversare, cu genericul „La unison cu prietenii”, are loc astăzi, 2 octombrie. Radio Moldova Muzical va transmite, cu începere de la ora 18:00, evenimentul.
Stagiunea aniversară 2015-2016 va avea o agendă de lucru plină de evenimente muzicale: concerte, festivaluri, concursuri, în cadrul cărora nu vor lipsi tradiţionalele abonamente pentru elevi şi studenţi.

Proiectul „La unison cu prietenii” cuprinde o serie de concerte: „Mari muzicieni”, „Dialogul concertmaiştrilor”, „Sub bagheta marilor dirijori” etc. Astăzi, 2 octombrie, întru-un program de excepţie, sub bagheta maestrului Mihai Agafiţa se vor produce două orchestre: Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale şi Orchestra Simfonică a Companiei Publice „Teleradio-Moldova”. Acestea vor interpreta: Suita a II-a din baletul „Daphnis şi Chloe” de M. Ravel, Concertul pentru oboi şi orchestră de J. Haydn în interpretarea lui Valentin Ghita din România, iar seara va culmina cu Simfonia nr.1 semnată de G. Mahler.

La 9 octombrie va fi prezentat un concert simfonic cu genericul „Dialogul concertmaiştrilor”, în cadrul căruia va evolua violonistul Boris Nikitenko, susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale.
Postat de: Radio Moldova
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam