Loading
ro ru en
Moldova Tineret
Loading
25 Mai 2015 | 18:00
Campania „Bine faci, bine mănânci!”: 8 mii de lei adunaţi pentru un copil din orfelinat
Posturile publice, Moldova 1 şi Radio Moldova Tineret (RMT), împreună cu organizaţia non-guvernamentală „Copil, Comunitate, Familie” (CCF) în cadrul evenimentelor caritabile „Bine faci, bine mănânci!” au adunat suma de 8 mii de lei pentru o familie defavorizată.
Timp de 3 zile, pe 21, 22 şi 23 mai, la Centrul de Expoziţii „Moldexpo”, bucătari versați au preparat meniuri alese în compania vedetelor.

Banii colectați din comercializarea bucatelor, dar și din donații, îl vor ajuta pe Ionel, un copil de 12 ani, care vrea să revină în familie de la școala internat. Din suma acumulată se va achiziţiona strictul necesar pentru a crea condiții de trai acasă: un pat, o masă de lucru, hăinuțe și probabil o bicicletă.

Despre povestea acestei familii s-a aflat în urma unei scrisori, ce relatează că părinții nu își pot întoarce copilul la domiciliu de la orfelinat, iar singurul motiv este lipsa banilor.

Până la vârsta de școlarizare Ionel a trăit împreună cu mama sa. În anul 2011, mama băiatului s-a simțit constrânsă din cauza situației financiare precare să-și dea copilul la o școală internat. Acum mama s-a recăsătorit și dorește să-și ia copilul acasă. Locuința este însă una modestă, iar situația financiară nu-i permite foarte multe. Ionel urmează în toamna acestui an să meargă la școală, dar din cauza mai multor lipsuri familia întâmpină greutăți.

În acțiunea de caritate desfășurată de Moldova 1 şi Radio Moldova Tineret s-au implicat formațiile „Miriam”, „Flash Blood”, interpretele Carolina Gorun, Vera Țurcanu, Mariana Mihăilă, Doinița Gherman, Valeria Pașa și Stela Boțan. Bucătari șefi au fost proprietarul unui local din capitală, Andrei Ciobanu, chitarist, italianul Marco Povero, nutriționista Corina Dascălu și promotoarea alimentației vii Lucia Gavriliță.
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam