Loading
ro ru en
Moldova Tineret
Loading
30 Octombrie 2017 | 09:00
De cinci ani cu RMT
La 30 octombrie, Radio Moldova Tineret (RMT) împlineşte cinci ani de emisie. De cinci ani, RMT este postul public pentru tineri cu actele în regulă: cu ştiri la fiecare jumătate de oră, în zilele de lucru, cu rubrici, emisiuni complexe, inclusiv dezbateri, cu subiecte de actualitate, campanii sociale, evenimente de promovare.RMT face concurenţă posturilor pe care le ascultă tinerii din Republica Moldova, fiind un post de radio pentru tineri și la care lucrează o echipă de tineri. RMT este nu doar o platformă de discuție pentru tineri, unde lumea poate să-și expună liber opiniile și ideile, dar și un post de radio ce aduce în casele radioascultătorilor multă dispoziție și spontanietate.

Despre proiectele de viitor, dar și cum a reușit să se mențină pe piața mediatică timp de cinci ani Radio Moldova Tineret, aflați din interviul realizat cu Tatiana Bunduchi - șefă programe Radio Moldova Tineret.

Care sunt cinci valori importante în activitatea Radio Moldova Tineret pentru a supraviețui pe piața din Republica Moldova?

1. Corectitudine.
2. Calitate.
3. Libertate.
4. Creativitate.
5. Sinceritate.

Cum ați putea caracteriza perioada de cinci ani de activitate în calitate de manager a unui post de radio al tinerilor și pentru tineri ?

Au fost cinci ani de provocare permanentă. 

Cum reușiți să vă mențineți ascultătorii ?

Publicul nostru țintă sunt tinerii. Și membrii echipei noastre sunt tineri. Aparent, e simplu – putem testa produsele noastre „pe propria piele”. Dacă nu le plac colegilor – n-o să reacționeze nici public. Și atunci realizăm doar emisiuni care ne plac. Cum? Punem suflet în fiecare emisiune. Nu ne uităm la ceas. Nu ne oprim până nu ne iese un produs bun. Avem ași în mânecă? Nu. Jucăm cu cărțile pe față. Știm regulile jurnalismului și le respectăm. Și nu ne jucăm de-a radio. Facem radio pe bune,  ceea ce nu ne încurcă să experimentăm. Să încercăm să ieșim din tipare. Să folosim simțul umorului. Și nu în ultimul rând, să nu ne temem să greșim.

În ce măsură țineți cont de opțiunile radioascultătorilor la elaborarea politicii editoriale ?

100 de procente! Încercăm să le oferim energie în 3D - pentru suflet, minte, corp. Cum aflăm de ce au nevoie? Comunicăm. În cadrul emisiunilor. Pe pagina de facebook. La evenimentele  publice pe care le organizăm. Folosim orice posibilitate pentru a afla opțiunile „clienților” noștri. 

Cum se lucrează cu tinerii la un post de radio care este dedicat totalmente tinerilor?

Interesant, intrigant, câteodată, enervant, dar niciodată plictisitor.

Ce proiecte noi pregătește RMT radioascultatorilor ?

Chiar de la 1 noiembrie vom relansa matinalul „Lume liberă” care va fi un program informativ-muzical, prezentat de Greg Cojocaru, din care tinerii vor putea afla ultimele noutăți. În noul an vom inaugura două rubrici noi – una despre cărți și alta despre istorie. E firesc - lumea care activează la RMT e pasionată de lectură. De istorie – unul dintre colegi – Alexandru Ghețan. El și va realiza rubrica. Ne gândim să introducem elemente noi în cadrul  emisiunilor mai vechi – la „S de la seară” a lui Cătălin Ungureanu, la „Fierbinte-show” al Cătălinei Cucu, la emisiunea „Liber după ore” moderată de Elena Stegari. Nu excludem că vom schimba conceptele și denumirile unor emisiuni. În același timp, vom continua în fiecare zi de luni să cunoaștem Uniunea Europeană. Ca și în acest an, vom organiza talk-show-uri publice. Ne dorim să fie săptămânale. Intenționăm să descoperim și mai departe tineri pe care merită să-i cunoască publicul larg. Toate vor fi coordonate de colega noastră Diana Ștefîrță. După cum vedeți - avem multe planuri. Dar surpriza principală pe care vrem s-o facem ascultătorilor noștri la aniversarea a cinci  – să obținem frecvență în Chișinău. Credem că și noi și ascultătorii noștri o merită.Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Cea de-a doua finală a Campionatul Cluburilor poate fi urmărită sâmbătă 15 decembrie, la postul de televiziune Moldova 2. Cu începere de la ora 15:00, va fi transmis în direct meciul disputat dintre Kashima – Guadalajara, iar la ora 18:30, partida jucată de Esperance Tunis - Al Ain.
Radio Moldova
Luni, 17 decembrie, emisiunea „Ora copiilor”, de la Radio Moldova te invită să asculţi o nouă lecţie radiofonică. Lecţia are genericul: „Ascultă şi citeşte, gândeşte şi creşte” - despre literatură şi viaţă cu cititori şi scriitori.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam