Loading
ro ru en
Moldova Tineret
Loading
30 Noiembrie 2015 | 17:17
Elena Stegari de la RMT, premiată la Gala Tinerilor Jurnalişti
Prezentatoarea de la Radio Moldova Tineret (RMT), Elena Stegari a fost desemnată cea mai bună la categoria „Radio”, în cadrul ediţiei a doua a Galei Tinerilor Jurnalişti, alături de alţi doi tineri.
Elena a declarat pentru TRM.MD că, evident și-a dorit să câștige, dar credea că sunt și alți tineri ca dânsa, poate mai talentați, care merită premiul acesta. „Pe de altă parte, nu-l doream atât pentru mine, cât pentru Radio Moldova Tineret, ca să demonstrăm că de el au nevoie tinerii din țară și că noi doi (Eu și RMT-ul) putem crește împreună. M-am bucurat, desigur și asta îmi confirmă că de fapt nu am greșit drumul pe care l-am ales”, a spus premianta.
 

Pentru a aplica la concurs erau necesare trei materiale, dar Elena a trimis mai multe – două interviuri culturale, realizate în cadrul emisiunilor în direct cu vocalistul și chitaristul Petru Hanganu, cu tânărul naist Aurel Clăciun, care a început să cânte pentru că avea probleme de sănătate, dar după câțiva ani de suflat în nai s-a recuperat definitiv, și un interviu cu tânăra consilieră din Sângerei (capitala Tineretului 2015), Diana Andrițchi, despre activitățile de voluntariat. În dosar a fost inclusă și o relatare din Piața Marii Adunări Naționale de la unul din protestele din septembrie și un material realizat în baza unor înregistrări din Fondul de Aur de la Radio Moldova.
 

Pentru Elena Stegari, acesta e primul premiu obținut în domeniul jurnalismului, cu toate că a mai aplicat anterior la concursuri. În perioada activității în presa scrisă a luat o mențiune la „Gala premiilor în sănătate”, secțiunea jurnalism, fiindcă timp de un an a scris multe articole referitoare la acest domeniu.

„Nu prea aveam timp să mă interesez mai des de concursuri, pentru că lucram la un ziar cotidian și eu mai și învățam”, afirmă tânăra jurnalistă.
 

Elena Stegari și-a făcut inițial studiile la Facultatea de Chimie, după care la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. „Acolo mi-am găsit cel mai bun culcuș. Îmi părea că zbor după trei ani în care am studiat tot soiul de chimie”, afirmă ea.

În 2012, Elena Stegari învăța la trei facultăți concomitent: studii de licență în Jurnalism (la zi), masterat la chimie (frecvență redusă) și Arte Frumoase, la secțiunea „Folclor”, activând în cadrul ansamblului „Crenguța de Iederă” condus de Maria Iliuț.
 

„Din anul I la Jurnalism am început să colaborez cu un ziar de la noi din Chișinău. Apropo, primul articol l-am scris în microbuz, pentru că nu aveam timp. Era despre o femeie fără picior, care a acceptat să-mi spună povestea ei de viață. În anul II am început să lucrez la un cotidian și am activat la „Unda Liberă” de la USM, iar în anul III am ajuns la Radio Moldova Tineret – am fost invitată la o emisiune să vorbesc despre cum e să înveți la trei facultăți în același timp”, își amintește Elena Stegari.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Radio Moldova Muzical (RMM), va transmite, în direct, de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, din capitală, concertul simfonic dedicat aniversării a 160 ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul va avea loc mâine, 24 ianuarie, cu începere de la ora 18:05.
Moldova 1
Astăzi, la „Cine vine la noi?” discutăm despre disciplinarea pozitivă a copiilor. Cum implicăm copiii în treburile casnice şi de la ce vârstă? Ce sarcini se potrivesc fiecărei vârste şi ce au de pierdut copiii care nu sunt implicaţi în activităţile familiale? Răspunsurile la acestea, dar şi alte întrebări le aflaţi în această seară, de la ora 17:20, la televiziunea publică naţională.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam