Loading
ro ru en
Oamenii Televiziunii
Oxana Mititelu demonstrează că de la televiziune la broderie nu este decât un pas
16 Martie 2017 | 09:00
Frumoasă, carismatică şi talentată – ar fi doar câteva cuvinte ce o caracterizează pe prezentatoarea celui mai important jurnal de ştiri de la Moldova 1, Oxana Mititelu, care de la o vreme îşi alină stresul cu bisere şi broderii. Despre cum îi reuşeşte să combine noul hobby şi munca pe care o face la televiziune, cât este de nocivă noua îndeletnicire, prezentatoarea „Mesager”, Oxana Mititelu a povestit în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune.
Există o mână de oameni care, după ce se întorc acasă de la serviciu, se așează la masă și încep al doilea serviciu - broderia. O muncă care, potrivit prezentatoarei „Mesager”, Oxana Mititelu, în loc să te doboare, te umple de energie.

„Prima lucrare pe care am făcut-o a fost o iconiță. Am văzut lucrarea la o rudă acasă. După ce am studiat-o minute în șir, mi-am zis că asemenea lucrări trebuie să se regăsească neapărat și în casa mea. Așa a început totul”, a spus Oxana Mititelu.

O muncă migăloasă, ar spune mulți. Pentru ea, însă, o muncă care aduce doar satisfacție și plăcere.

„Iconițele sunt făcute cu bisere, iar celelalte tablouri sunt făcute cu pietricele. Lipesc fiecare pietricică conform unei scheme. La început este foarte greu, pentru că sunt foarte multe culori, fiecare culoare are numărul său, dar rezultatul final bucură într-atât ochiul și aduce o satisfacție sufletească atât de mare, încât se merită fiecare greutate”, mai spune prezentatoarea TV.

Recunoaște, ar putea pierde ore în șir în magazin pentru a alege lucrarea care îi este cel mai drag sufletului. Îi plac culorile vii și florile, tocmai de asta, atunci când își alege lucrarea pe care își dorește să o facă, alege cele mai frumoase flori și cele mai vii culori.

„Până acum procuram lucrările din Chișinău, dar pentru că să faci comandă de pe internet este mai ieftin, am trecut, de ceva timp, la cea de-a doua variantă.

Mă așteaptă acasă o colecție bunișoară care așteaptă să fie brodată, gata a fi completată cu încă cinci comenzi care iată-iată trebuie să ajungă în posesia mea”, mai spune Oxana Mititelu.  

Îi place munca pe care o face după orele de muncă, dar și rezultatul final. Tocmai de asta, spune Oxana Mititelu, i-ar fi foarte greu să se despartă de ele vreodată.

„O fac pentru mine, pentru propria-mi satisfacție. Nu o fac pentru a le face cadou sau pentru a le vinde, asta pentru că mi-ar fi foarte greu să mă despart de ele”, mai spune prezentatoarea TV, Oxana Mititelu.
 

20 de minute de brodat echivalează pentru ea cu o doză bună de energie. Chiar dacă noua îndeletnicire presupune și anumite riscuri pentru sănătate, Oxana Mititelu recunoaște că asta nu o împiedică să renunțe prea ușor la broderie.

„Am luat broderiile și la TV. Dacă ieșeam la 19:30 din jurnal, atunci până la ora 21:00 neapărat măcar 20 de minute trebuia să lipesc câteva pietricele, asta pentru ca să fiu mai apoi calmă și să simt satisfacția de bine”, a mai spus Oxana Mititelu.

Îi place să brodeze și să facă jurnalism de calitate în radio sau presă scrisă. Cu toate acestea, jurnalismul de televiziune îi este cel mai drag, spune prezentatoarea „Mesager”.

„Am făcut o pauză în televiziune de vreo doi ani și chiar dacă făceam radio sau presă scrisă, simțeam că nu am aer, nu mă atrăgea. Revenirea în televiziune mi-a dat aripi. Oricât de obositor și de stresant nu ar fi, revin aici de fiecare dată cu drag”, a punctat Oxana Mititelu.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
30 Aprilie 2017 | 09:00
Elena Stegari: Prietenul meu este microfonul şi cuvântul
A studiat chimia, iar apoi jurnalismul şi artele frumoase. De şase ani dansează şi cântă în Ansamblul etno-folcloric „Crenguţă de Iederă”, lucrează la radio, a uitat de halatul alb, reacţii şi laborator, iar mai nou, este reporter la televiziunea naţională Moldova 1. Vorbim despre Elena Stegari, tânăra jurnalistă a cărei doi cei mai fideli şi buni prieteni au devenit microfonul şi cuvântul.
30 Aprilie 2017 | 08:00
Felicia Dunaf: Muzica şi televiziunea sunt viaţa mea
Frumoasă, carismatică şi talentată – acestea ar fi doar câteva dintre cuvintele care o caracterizează pe Felicia Dunaf, prezentatoarea rubricii „Horoscop” din cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune. Studiază la facultate şi este, după cum bine ştiţi, interpretă. Toate acestea însă nu o împiedică să debordeze de energie în fiecare zi şi să ne spună ce ne prezic astrele. Cum le reuşeşte pe toate, ce înseamnă televiziunea pentru ea şi cărui domeniu îi va da prioritate dacă într-o zi va trebui să aleagă între televiziune şi muzică, aflăm chiar de la Felicia Dunaf, invitata emisiunii „Fii Tânăr” de la postul public de televiziune Moldova 1.
26 Aprilie 2017 | 22:04
Liliana Barbăroşie – despre pasiunea din care a făcut o carieră de succes, exclusiv la „Cine vine la noi”?
Formarea de pedagog şi prima experienţă de muncă a moştenit-o de la mama. Nu a visat în copilărie o carieră în jurnalism. Marea pasiune pentru a 4-a putere în stat a venit în timpul facultăţii, când vedea viaţa prietenelor care făceau facultatea de jurnalism. Cum a renunţat la moştenirea şi formarea de pedagog, pentru o carieră în jurnalism, aflăm de la colega noastră Liliana Barbăroşie, care a împărtăşit din experienţa ei emoţii şi impresii în platoul „Cine vine la noi”?
05 Aprilie 2017 | 14:41
Corina Cojocaru: Jurnalismul are misiunea de a culturaliza masele
Corina Cojocaru este cea care ne aminteşte de lucruri pe care avem obişnuinţa să le uităm sau să nu le dăm importanţa cuvenită: vatra strămoşească, valorile umane şi arta de a fi om. De la fiecare protagonist al emisiunii ei avem ce învăţa şi ce povesti altora. Sunt oameni cu destine impresionante, personaje care şi-au trăit viaţa demn şi frumos.Vă invităm să o cunoaşteţi pe Corina Cojocaru, cea care în fiecare zi de sâmbătă ne aduce la ecran noi „Destine de colecţie”.
04 Aprilie 2017 | 08:06
Dorina Iurcu: Cel mai complicat aspect în meseria de jurnalist este echilibrul între informaţie şi opinie
Echilibrată, profesionistă şi carismatică – astfel ne-am deprins să o vedem pe Dorina Iurcu, cea care aduce în casele oamenilor cele mai relevante ştiri ale momentului. Niciun eveniment nu-i scapă din vedere şi are grijă ca informaţia să fie reflectată obiectiv. Mai multe despre prezentatoarea „Mesagerului” aflaţi în interviul de mai jos.
29 Martie 2017 | 13:30
Prezentatoarea emisiunii „Fii tânăr” are trei diplome de studii superioare
Jurnalista Tatiana Cojocaru a absolvit recent Academia de Administrare Publică. Masteratul în domeniul ştiinţelor politice este a treia diplomă de studii superioare, pe care le posedă prezentatoarea emisiunii „Fii tânăr”, de la televiziunea naţională.
28 Martie 2017 | 13:02
Cunoaşte pasiunile extreme ale prezentatoarei emisiunii „Părinţi şi copii”
Anul trecut a devenit campioană pe ţară la cursele de offroad, în calitate de copilot. Vorbim de prezentatoarea emisiunii „Părinţi şi copii” de la postul public de televiziune, Diana Memeţ. Modestă, însă, ea nu-şi atribuie prea multe merite şi spune că totul a hotărât îndemânarea pilotului, iar ea a fost ca un talisman pentru el.
24 Martie 2017 | 22:22
EFIM JOSANU a păşit în tabăra septuagenarilor
Iubeşte la nebunie sportul, mânuieşte peniţa cu o măiestrie de invidiat, a comentat sute de competiţii sportive, este unul din fruntaşii mişcării olimpice în Republica Moldova. A scris patru cărţi pentru istoria sportului şi pentru toate realizările lui a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”! Întruchipează portretul blândeţii de bunic şi modestiei, cum rar mai întâlnim în zilele noastre.
22 Martie 2017 | 08:00
Gloria Gorceag: La TV nu îţi faci concurenţi sau inamici, ci echipă
De trei ani este gazda şi imaginea emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune. Ne-am obişnuit să o vedem mereu zâmbitoare şi să simţim căldura pe care o emană, chiar şi dincolo de micile ecrane. Vorbim de Gloria Gorceag, cea care ne risipeşte monotonia şi rutina zilelor de muncă.
16 Martie 2017 | 09:00
Oxana Mititelu demonstrează că de la televiziune la broderie nu este decât un pas
Frumoasă, carismatică şi talentată – ar fi doar câteva cuvinte ce o caracterizează pe prezentatoarea celui mai important jurnal de ştiri de la Moldova 1, Oxana Mititelu, care de la o vreme îşi alină stresul cu bisere şi broderii. Despre cum îi reuşeşte să combine noul hobby şi munca pe care o face la televiziune, cât este de nocivă noua îndeletnicire, prezentatoarea „Mesager”, Oxana Mititelu a povestit în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune.
11 Martie 2017 | 21:00
Rusalina Russu şi Lucia Danu – Mame şi femei de succes
Femei puternice, de succes, mame împlinite – sunt doar câteva dintre caracteristicile care le reprezintă pe prezentatoarele Moldova 1, Rusalina Russu şi Lucia Danu. Despre cum e să fii mamă, dar şi femeie de succes, care este combinaţia dintre cele două roluri, despre ce lipseşte televiziunii din Republica Moldova, dar şi cum trebuie să fie femeia care apare pe micile ecrane, aflăm de la Rusalina Russu şi Lucia Danu, invitate la emisiunea „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune.
15 Februarie 2017 | 16:11
La mulţi ani, dragă Rodica Gantea!
A călcat pragul postului public în calitate de corespondent netitular, încă în anii de studenţie. De atunci a avut multe roluri, de la reporter, la redactor, apoi prezentator, până la producător. Mai bine de 10 ani este una din privighetorile care ne creează în fiecare zi buna dispoziţie şi ne spun de luni, până vineri, „Bună Dimineaţa”. Rodica Gantea, producătorul matinalului împlineşte azi o frumoasă vârstă şi începe o nouă filă în calendarul vieţii ei. În numele echipei Moldova 1 şi a colegilor din întreaga Companie „Teleradio-Moldova”, vrem să îi urăm un sincer la mulţi ani!
11 Februarie 2017 | 20:57
Tatiana Cepoi, premiată la Gala Salvatorilor şi Pompierilor
Atunci când viaţa noastră este în pericol, ei sunt mereu pe poziţii, gata să se arunce în ape şi flăcări pentru a salva o viaţă. Pentru fiecare din ei, fiecare misiune poate fi ultima, dar ei se avântă cu mult curaj acolo unde viaţa altora este în pericol. Peste 70 de eroi şi-ai ridicat diplomele, iar pe lângă ei şi colegele noastre au primit menţiunea „Partener Fidel al anului 2016”.
08 Februarie 2017 | 18:05
INTERVIU Ilona Spătaru revine cu surprize şi oameni de suflet pe Moldova 2 şi Moldova 1!
După o pauză destul de lungă şi mai bine de un an de pregătiri în bucătăria proiectului de autor, Ilona Spătaru revine pe micul ecran cu emoţii şi oameni de valoare. Despre ce este vorba ne spune în interviul ce urmează!
28 Iulie 2016 | 10:05
OAMENII TELEVIZIUNII: Gutiera Prodan
Crede că telespectatorii te acceptă doar dacă eşti sincer, pentru că nici o mască nu-ţi ascunde ranchiuna. A păşit pragul Companiei Publice în studenţie şi a rămas pentru următorii 29 de ani. Şi-a crescut copii pe holurile televiziunii, iar din fiecare concediu se întoarce cu reportaje inedite pe care şi astăzi le păstrează în arhiva personală. Vorbim despre Gutiera Prodan, editor-coordonator al emisiunii „Bună Dimineaţa” la Moldova 1.
25 Iulie 2016 | 16:25
OAMENII TELEVIZIUNII: Silvia Hodorogea
Pentru ea „microfonul înseamnă în primul rând responsabilitate, implicare şi întotdeauna exigenţa de a nu induce în eroare telespectatorul”. De 42 de ani nu lipseşte din nici un buletin al postului public „Mesager”. Au fost vremuri când reuşea să aducă pe ecrane mesaje culturale ostile şi interzise pe atunci, iar a doua zi telespectatorii urmăreau atent va mai apare pe ecran sau nu. Este Maestru în Artă şi a trăit o viaţă dedicată postului public. Vorbim despre Silvia Hodorogea – „Mesagerul culturii” la Moldova 1.
08 Mai 2016 | 12:00
OAMENII TELEVIZIUNII: Adelina Moşanu
Este vocea caldă pe care o auzim la traducerea fiecărui serial de la Moldova 1. A venit la postul public cu visul de a face teatru, crede că munca la televiziune este, mai întâi de toate, o muncă în echipă. Dorinţa de a învăţa mereu ceva nou a determinat-o să muncească, pe parcursul anilor, la Moldova 1. Vorbim de redactorul on-air promo în departamentul Programe şi Planificare TV, Adelina Moşanu.
07 Mai 2016 | 12:00
OAMENII TELEVIZIUNII: Rodica Dimitriu
A venit la Moldova 1 acum 20 de ani, a cunoscut în cariera ei oameni celebri care au marcat istoria ţării noastre. Îşi doreşte ca postul public de televiziune Moldova 1 să devină o televiziune modernă, care să facă faţă televiziunilor concurente. Este de părere că televiziunea înseamnă întâi de toate muncă de echipă şi că în televiziune nu este loc pentru oameni întâmplători. Vorbim despre Rodica Dimitriu, responsabilă de ştirile internaţionale şi producător la „Mesager”.
06 Mai 2016 | 12:00
OAMENII TELEVIZIUNII: Ala Poiată
Este de părere că televiziunea îţi oferă posibilitatea să rămâi tânăr, indiferent de vârstă. Afirmă că o televiziune publică are menirea, în primul rând, de a fi o autoritate morală. Vorbim de redactorul-traducător Ala Poiată, care de peste 30 de ani este angajata postului public de televiziune, Moldova 1.
05 Mai 2016 | 12:00
OAMENII TELEVIZIUNII: Ludmila Vasilache
De 14 ani este imaginea ştirilor de limbă rusă la Moldova 1. A venit cu experienţă de la un post TV regional, însă cele mai importante lecţii de viaţă le-a învăţat muncind la postul public de televiziune. Vorbim de Ludmila Vasilache, prezentatoarea ştirilor de limbă rusă de la Moldova 1.
04 Mai 2016 | 12:00
OAMENII TELEVIZIUNII: Tatiana Vlas
În televiziune a învăţat să aprecieze timpul, la nivel de secundă. Se ocupă minuţios de audienţele emisiunilor televizate de la Moldova 1. Este veriga fără de care televiziunea publică nu ar putea funcţiona. Ea ştie exact ce urmează să privească telespectatorii la micul ecran, cu o săptămână sau o lună înainte. Vorbim despre Tatiana Vlas, directorul Departamentului Programe şi Planificare TV.
03 Mai 2016 | 12:00
OAMENII TELEVIZIUNII: Teodor Guţu
A păşit pragului televiziunii în perioada studenţiei. A trecut prin şcoala marilor oameni de televiziune precum Ştefan Culea. De la asistent de regizor a trecut prin redacţia copii, tineret, educaţie, iar astăzi este şeful Departamentului Divertisment. La 58 de ani de istorie a postului public Moldova 1, am vorbit despre viaţa în televiziune cu Teodor Guţu.
02 Mai 2016 | 12:00
OAMENII TELEVIZIUNII: Elena Sîrbu
Este vocea comunităţii rome la Moldova 1. A păşit prima dată pragul postului public în 2001, pe când era în anul patru de facultate. A fost invitată în redacţia Comunitate, atunci când prima prezentatoare a emisiunii „Petalo Romano”, Domnica Negru, se pensiona. A venit doar pentru un stagiu de practică, dar a rămas pentru doi ani, până când a plecat în concediu de maternitate. După o pauză de nouă ani, a revenit în calitate de redactor al aceleiaşi emisiuni, la insistenţa actualului redactor, Luminiţa Florea.
01 Mai 2016 | 12:00
OAMENII TELEVIZIUNII: Ludmila Barbă
Fiecare proiect pe care l-a realizat la Moldova 1 a fost o mare provocare profesională pe care şi-a asumat-o conştient. Spune că este imposibil să rămâi competitiv, dacă în timpuri atât de revoluţionare sub aspect de tehnologii informaţionale, nu vei accepta schimbarea. A venit să muncească la Moldova 1 în 1988, perioadă care şi-o aduce aminte drept „cea mai libertină perioadă din istoria spaţiului, pe atunci, încă sovietic”. Vorbim de jurnalista Ludmila Barbă, care a acordat, pentru TRM.MD, un interviu, cu ocazia aniversării a 58 de ani de activitate a postului public de televiziune, Moldova 1.
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam