Loading
ro ru en
Oamenii Televiziunii
Prezentatoarea Moldova 1, Mihaela Cîrnov, se căsătoreşte!
28 Iulie 2017 | 12:00
Prezentatoarea emisiunii „Fii tânăr” de la televiziunea publică şi iubitul ei, cu care trăieşte o poveste de dragoste de peste şase ani, se căsătoresc. Mihaela Cîrnov şi Mihai Savca au spus „Da” în faţa altarului, iar astăzi cei mai apropiaţi prieteni vor dansa la nunta celor doi.
După cununia civilă și cea religioasă de pe 26 iulie, azi se celebrează nunta. Cei doi au ales data de 28 iulie nu pur și simplu, ci pentru că este ziua de naștere a Mihaelei și, totodată, se împlinește un an de când a fost cerută în căsătorie.
Alesul Mihaelei este... Mihai! Frumosul cuplu a făcut cunoștință la o petrecere.

 „Ne-am cunoscut și am discutat o perioadă. Am mai ieșit la cafele și în câteva luni a început marea dragoste. Nu mă gândeam la planuri atât de îndepărtate, savuram momentul”, se destăinuie Mihaela.

Mirele Mihai Savca este auditor de profesie și a cucerit-o prin carismă, inteligență și seriozitate.
Mihaela Cîrnov are o relație specială cu mama ei, cea care este sigură că fiica ei și-a găsit persoana potrivită cu care să-și petreacă restul vieții.

„Relația lor a schimbat-o pe Mihaela doar în direcția pozitivă. De când sunt împreună, fiica mea a devenit mai atentă, mai grijulie, mai calmă. Mereu când îi văd împreună ochii lor radiază de fericire şi împlinire, iar orice situație dificilă îi face mai uniți şi mai iubitori. Sunt sigură că ambii au făcut o alegere bună şi corectă atunci când au zis „DA” în fața altarului. Îi urez fiicei mele şi soțului ei tot binele din lume. Să păstreze valorile familiei şi să fie înțelegători în orice situație, oriunde şi oricând. Iar sănătatea, dragostea, norocul, răbdarea şi înțelepciunea să stea în capul mesei din casa lor”, spune Maria Cîrnov.Cererea în căsătorie a fost făcută cu exact un an în urmă, în mijlocul unei vacanțe frumoase la Paris, în timp ce se plimbau prin legendarul parc Disney Land.

Nașii cuplului sunt rude de-ale Mihaelei. „Avem o relație specială cu ei și suntem pe aceeași undă, de asta ne-am gândit să fie părinții noștri spirituali”, spune Mihaela.Rochia de mireasă este exact așa cum a visat-o dintotdeauna și o reprezintă în totalitate, fiind cusută la comandă de un designer autohton.

Petrecerea de nuntă va fi sărbătorită într-un local din afara Chișinăului, iar Mihaela și Mihai, cei care deja au trecut la statutul de „soții Savca” au invitat doar cei mai apropiați oameni, care se vor bucura alături de tineri și vor celebra dragostea împreună cu ei.
 
Echipa TRM.MD le urează soților Savca o căsnicie fericită și casă de piatră!
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:
30 Noiembrie 2017 | 18:30
Marcel Spătaru – gazda celui mai longeviv concurs televizat de inteligenţă „Erudit Cafe”
Este licenţiat în politologie la USM, masterand în Administrarea Afacerilor la Institutul Francez de Administrare şi Gestiune din Sofia, Nantes, la fel masterand în Studii Europene Aprofundate la Colegiul Europei, din Varşovia. În anul 2000 adună prietenii cu aceleaşi interese şi împreună, într-o şedinţă elitară, dau viaţă Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Mai bine de 7 este stabilit cu familia la Bucureşti, unde conduce filiala unei companii multinaţionale franceze de consultanţă economică. Face televiziune din pasiune, iar această pasiune îl aduce cel puţin odată la două luni din nou la Chişinău. Astăzi vă invit în culisele Moldova 1, să îl cunoaşteţi pe colegul meu Marcel Spătaru – gazda celui mai longeviv concurs televizat de inteligenţă „Erudit Cafe”!
21 Noiembrie 2017 | 08:29
Evilina Shvidchenko a fost premiată cu cea mai înaltă distincţie „Peniţa de Aur” în Bulgaria
Evilina Shvidchenko, redactorul-prezentator al emisiunii „Unda Bugeacului” a fost nominalizată cu cea mai înaltă distincţie în breasla jurnalistică din Bulgaria „Peniţa de Aur”. Distincţia este un premiu anual oferit de către Uniunea Jurnaliştilor din Bulgaria în preajma sărbătorii naţionale Ziua Iluminiştilor Bulgari. Colega noastră a fost nominalizată la categoria „Mass-media bulgară în străinătate”. Decernarea a avut loc în cadrul unei ceremonii solemne pe 27 octombrie la Sofia, Bulgaria.
10 Noiembrie 2017 | 16:33
Leanca Laşco povesteşte despre vocaţia şi riscurile meseriei de jurnalism
A visat să facă jurnalism de când se ţine minte. Niciodată nu şi-a imaginat că va face ştiri. Ne-am obişnuit să o vedem alături de oamenii în uniforme şi adesea în mijlocul multor situaţii excepţionale, fiind vocea celor care se află în situaţii de risc. Mai nou cochetează cu rolul de prezentator şi explorează noi dimensiuni în televiziune. Leanca Laşco a împărtăşit mici secrete din culisele meseriei, despre vocaţie şi riscuri, şi de ce alege să rămână în bucătăria de ştiri, în platoul emisiunii „Cine vine la noi”?
08 Noiembrie 2017 | 17:20
Svetlana Maftei: „Moldova în Direct” – o nouă provocare pe care o descopăr
După o activitate prodigioasă în jurnalismul online, Svetlana Maftei îşi cunoaşte acum job-ul şi din perspectiva unei moderatoare a emisiunii de dezbateri „Moldova în Direct”. Tânăra jurnalistă mărturiseşte că noua sa prestaţie o percepe ca pe o provocare, care o ţine într-un entuziasm greu de descris. Dezbaterile în direct pe teme sociale, politice sau economice solicită o chibzuinţă profundă, acţiuni şi gesturi bine gândite, dar cel mai important, potrivit Svetlanei Maftei, este ca emisiunea să fie privită de public iar principalul post de televiziune din ţară să îşi atingă scopul.
12 Octombrie 2017 | 12:00
Vadim Cheptănaru – o nouă faţă a Mesagerului
Jurnalistul Vadim Cheptănaru a trecut de la rolul de reporter la cel de prezentator al celui mai important buletin de ştiri al zilei – Mesager. Vadim aduce în casele oamenilor cele mai noi evenimente, alături de Oxana Mititelu. Cum se simte jurnalistul în noua postură aflaţi mai jos.
16 Septembrie 2017 | 15:39
Vadim Cheptănaru şi Ecaterina Covali au dat marea petrecere
Vadim Cheptănaru şi Ecaterina Covali formează oficial un cuplu. După zece ani cu multe intersecţii, cele două inimi şi-au jurat în faţa martorilor văzuţi şi nevăzuţi dragoste, credinţă şi sprijin la bucurii şi necazuri. Povestea lor de dragoste a început să împletească acelaşi fir un an în urmă, la Bursele Europene pentru Jurnalişti 2016.
01 Septembrie 2017 | 17:34
Cronicarul Efim Josanu a lansat volumul reeditat „Cartea Jocurilor Olimpice”
Cronici, portrete şi reflecţii sunt suma noului titlu „Cartea Jocurilor Olimpice”, semnat de jurnalistul şi cronicarul, Efim Josanu. Sub celebru motto: „Citius, Altius, Fortius” a reuşit să facă multe, foarte multe, iar pentru noi este un deschizători de drumuri, în mod special în istoria jurnalismului sportiv! A trăit acest motto în tot ce a făcut, iar acest ideal este vizibil în urmele pe care le-a lăsat. Una din aceste urme este noul volum „Cartea Jocurilor Olimpice”, lansată astăzi la Chişinău, în cadrul Salonului Internaţional de Carte „BookFest”.
28 August 2017 | 18:32
ION BOTNARU despre drumul de la editor de imagine, la prezentator VIDEO
A ajuns la Moldova 1 din întâmplare. Iniţial în calitate de editor de imagine, iar apoi a testat mai multe funcţii pe rând. Pasiunea pentru tehnologii şi gadget-uri, l-a ajutat să dezvolte calităţi şi abilităţi utile, care l-au adus în lumea noastră – a jurnaliştilor. Iar această meserie l-a cucerit definitiv cu fiecare rol nou în familia televiziunii. Este o fire blândă, liniştită şi foarte modestă, dar cu toate acestea, talentele şi calităţile cultivate l-au făcut observat de superiori, iar acum este una din imaginile buletinului principal „Mesager”. Cum a ajuns Ion Botnaru, un absolvent la ASEM în categoria „Oamenii Televiziunii”? Vă invit să aflaţi în rândurile ce urmează.
28 Iulie 2017 | 12:00
Prezentatoarea Moldova 1, Mihaela Cîrnov, se căsătoreşte!
Prezentatoarea emisiunii „Fii tânăr” de la televiziunea publică şi iubitul ei, cu care trăieşte o poveste de dragoste de peste şase ani, se căsătoresc. Mihaela Cîrnov şi Mihai Savca au spus „Da” în faţa altarului, iar astăzi cei mai apropiaţi prieteni vor dansa la nunta celor doi.
21 Iulie 2017 | 08:32
Gloria Gorceag şi Smally joacă nunta! Vezi ce invitaţii originale au primit nuntaşii
Formează un cuplu cu o istorie lungă, dar acum au decis că e timpul pentru mai mult. Gloria Gorceag, prezentatoarea emisiunii „Cine vine la noi”? la Moldova 1 şi interpretul, compozitorul şi producătorul muzical Vitalie Catană, alias Smally fac nuntă. Discreţia şi simplitatea sunt calităţile pe care pune un accent deosebit colega noastră, de aceea nu putem împărtăşi prea multe detalii din scenariul marelui eveniment. Miercuri, 19 iulie, Gloria Gorceag a pus semnătura pe actul de căsătorie, iar de azi, 21 iulie 2017, scrie cel mai memorabil moment din povestea dragostei lor – nunta.
17 Iulie 2017 | 14:11
Ilie Văluţă – omagiat la „Bună dimineaţa de weekend”
Compozitorul, interpretul şi regizorul de sunet de la Moldova 1 Ilie Văluţă a împlinit 62 de ani pe 16 iulie. El a ales să-şi petreacă primele ore din ziua aniversară tot la muncă, în studioul emisiunii „Bună dimineaţa de weekend”, unde a venit însoţit de nepoţii săi.
14 Iulie 2017 | 10:30
Rodica Vîlcu deschide o nouă filă în calendarul vieţii cu o dublă sărbătoare
Este o prezenţă carismatică atât în viaţa reală, cât şi pe ecran. Este omul care facilitează puntea de comunicare între autorităţile responsabile din sectorul muncii şi oameni simpli. Anual la 14 iulie, sărbătoreşte ziua de naştere, iar de acum încolo această dată va marca o dublă sărbătoare pentru ea. Colega noastră, prezentatoarea emisiunii „Dialog Social”, Rodica Vîlcu a spus recent cel mai important „DA”, iar astăzi a semnat oficial actul care va schimba starea ei civilă – căsătorită!
12 Iulie 2017 | 15:00
Dorina Dereveachin la un nou hotar în viaţă cu ochii plini de speranţă
Un control medical de rutină, a bulversat întreaga ei fiinţă optimistă. Ochii ei albaştri de un senin ceresc nu au putut ţine lacrimile ascunse. Dar ce a urmat, a transformat lumea ei înconjurătoare. La nici două luni distanţă, make-up artista de la Moldova 1, Dorina Dereveachin sărbătoreşte frumoasă vârstă de 33 de ani şi după cele două intervenţii chirurgicale, priveşte viitorul cu ochii plini de speranţă.
26 Iunie 2017 | 13:04
Dorina Dereveachin este mai aproape de visul ei
Dorina Dereveachin, make-up artista televiziunii Moldova 1 este pe cale să-şi vadă visul cu ochii, la propriu şi la figurat. Ea suferea de o boală care risca să-i ia vederea, dacă nu făcea o intervenţie chirurgicală la timp. Pentru că tânăra nu avea posibilitatea financiară să facă această operaţie, i-au sărit în ajutor colegii de muncă, prietenii şi oamenii de bună credinţă. Astăzi Dorina s-a lăsat pe mâinile medicilor şi speră, în scurt timp, să vadă lumea în toată gama ei de culori.
15 Iunie 2017 | 19:53
Iurie Gologan: „Dăruire şi bunătate este reţeta pentru succes”
Ajunge în familia „Mesager” în 2012. Posedă calităţi deosebite în misiunea pe care o are şi este o prezenţă impunătoare pe ecran. Consideră că pentru a fi cel mai bun trebuie să te dăruieşti în totalitate şi să o faci cu multă bunătate. Modestia face parte din CV-ul caracterului lui şi emană o blândeţe cuceritoare în comunicare. Vorbim despre colegul nostru, unul din prezentatorii principalului buletin de ştiri „Mesager”, Iurie Gologan.
07 Iunie 2017 | 16:55
Gutiera Prodan: Menirea jurnaliştilor este să schimbe lumea spre mai bine
Organizaţia Internaţională a Jurnaliştilor a fost fondată la 8 iunie 1946, în timpul Congresului de la Copenhaga, de către reprezentanţi ai 21 de state. La împlinirea a 71 de ani de la fondarea organizaţiei, jurnalista Gutiera Prodan a vorbit despre rolul ziariştilor în societate şi starea jurnalismului autohton în prezent, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la Moldova 1.
29 Mai 2017 | 20:43
Misiune imposibilă transformată în realitate prin bunătate pentru Dorina Dereveachin
O simplă discuţie între două prietene în cabina de machiaj s-a transformat într-o campanie socială. Iar o misiune imposibilă pentru un om cu salariu mediu pe economie, a devenit o realitate datorită bunătăţii oamenilor. Nu a trecut nici o lună de atunci, iar sarcina dificilă aproape a fost rezolvată şi colega noastră se pregăteşte pentru prima operaţie. Vorbim de make-up artista de la Moldova 1, Dorina Dereveachin, care la un control de rutină a constatat o problemă care în scurt timp o puteau lăsa fără vedere.
29 Mai 2017 | 16:15
Mihaela Cîrnov, super eroina din domeniul Jurnalism
Frumoasă şi inteligentă, Mihaela Cîrnov, prezentatoarea emisiunii „Fii tânăr” de la postul public de televiziune Moldova 1 este, mai nou şi super eroina din domeniul „Jurnalism”, premiu acordat jurnalistei în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Tinerilor Super Eroi din Moldova.
25 Mai 2017 | 00:03
Din culisele povestei de dragoste a jurnaliştilor Vadim Cheptănaru şi Ecaterina Covali
Mai bine de trei ani îl vedem pe Vadim Cheptănaru în calitate de reporter la „Mesager” sau prezentator la Moldova 1. Pe lângă munca de reporter, colegul nostru trăieşte o frumoasă poveste de dragoste alături de Ecaterina Covali, care de sâmbătă a luat o altă întorsătură. Sâmbătă la nunta unei prietene apropiate, Vadim a cerut mâna şi inima Ecaterinei şi a primit cel mai important răspuns din viaţă - "Da"!
21 Mai 2017 | 23:34
Vadim Cheptănaru a primit cel mai important răspuns în viaţă - "Da"!
Reporterul Moldova 1, Vadim Cheptănaru formează de ceva timp un cuplu frumos cu jurnalista Ecaterina Covali, iar în această seară colegul nostru a cerut mâna şi inima preaiubitei lui la o nuntă. Colegul nostru a primit cel mai important răspuns din viaţă - "Da"!
18 Mai 2017 | 17:44
Tatiana Cojocaru, doi ani plini de experienţe inedite în proiectul „Fii Tânăr”!
Debordează de energie, emană mult pozitivism şi la ecran o vedem mereu cu zâmbetul pe buze. Pentru ea este un efort să tacă, iar în echipa din care face parte este „sufletul companiei”. Tot timpul ştie să distingă atmosfera cu un banc potrivit, chiar şi în cele mai dificile momente din procesul de lucru. Vorbim de colega noastră, Tatiana Cojocaru, care ne-a deschis culisele şi ne-a povestit în detalii cum e viaţa în televiziune cu ocazia marcării a doi ani în rolul de prezentatoare a emisiunii „Fii Tânăr”.
16 Mai 2017 | 15:21
APEL la ajutor
Make-up artista televiziunii Moldova 1 are nevoie de ajutorul nostru. Dorina Dereveachin suferă de o boală care îi poate lua vederea, dacă nu face o intervenţie chirurgicală în scurt timp. Rodica Vîlcu, prezentatoarea emisiunii „Dialog social” şi cea care a hotărât să o ajute pe Dorina Dereveachin, organizând o colectare de fonduri, a venit în platoul emisiunii „Bună dimineaţa”, alături de make-up artistă, ca să ne spună mai multe la acest subiect.
01 Mai 2017 | 12:06
Prezentatoarea Anna Gluşco vrea să alerge la maraton
Sportul şi modul sănătos de viaţă sunt pasiunile prezentatoarei ştirilor de limbă rusă de la Moldova 1, Anna Gluşco. Deşi munca la televiziune îi ia foarte mult timp, aceasta se străduie să alerge în fiecare zi cel puţin o oră. Anna a oferit o doză de motivaţie telespectatorilor şi a povestit despre hobby-ul ei în studioul emisiunii „Cine vine la noi?”.
01 Mai 2017 | 09:00
Tatiana Lazăr-Cepoi: Nu pot trăi fără televiziune
A dedicat televiziunii peste 30 de ani din viaţă şi spune că nu regretă deloc, ba mai mult decât atât: nu ar putea trăi altfel. Vorbim despre producătoarea emisiunii „Bună dimineaţa”, de la Moldova 1, Tatiana Lazăr-Cepoi.
30 Aprilie 2017 | 18:30
Nicolae Dergaci – 44 de ani în slujba postului public de televiziune!
A păşit prima dată pragul televiziunii în calitate de invitat la o emisiune şi în acelaşi timp a primit o ofertă de a se angaja. Nu a vrut să renunţe la ziaristică pentru un post la TV, dar viaţa l-a convins că trebuie să o facă. În 44 de ani petrecuţi la postul public a reuşit să testeze şi să exceleze aproape toate funcţiile, dar şi fiecare departament din televiziune. Astăzi este redactor-stilizator în Redacţia Comunitate, mai exact peniţa magică care ne prezintă în graiul românesc culoarea şi bogăţia culturală a etniilor din Republica Moldova. La 59 de ani ai primei televiziuni, vă invităm să cunoaşteţi experienţa de viaţă a lui Nicolae Dergaci la Moldova 1 – cel mai vârstnic angajat al postului public!
30 Aprilie 2017 | 09:00
Elena Stegari: Prietenul meu este microfonul şi cuvântul
A studiat chimia, iar apoi jurnalismul şi artele frumoase. De şase ani dansează şi cântă în Ansamblul etno-folcloric „Crenguţă de Iederă”, lucrează la radio, a uitat de halatul alb, reacţii şi laborator, iar mai nou, este reporter la televiziunea naţională Moldova 1. Vorbim despre Elena Stegari, tânăra jurnalistă a cărei doi cei mai fideli şi buni prieteni au devenit microfonul şi cuvântul.
30 Aprilie 2017 | 08:00
Felicia Dunaf: Muzica şi televiziunea sunt viaţa mea
Frumoasă, carismatică şi talentată – acestea ar fi doar câteva dintre cuvintele care o caracterizează pe Felicia Dunaf, prezentatoarea rubricii „Horoscop” din cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune. Studiază la facultate şi este, după cum bine ştiţi, interpretă. Toate acestea însă nu o împiedică să debordeze de energie în fiecare zi şi să ne spună ce ne prezic astrele. Cum le reuşeşte pe toate, ce înseamnă televiziunea pentru ea şi cărui domeniu îi va da prioritate dacă într-o zi va trebui să aleagă între televiziune şi muzică, aflăm chiar de la Felicia Dunaf, invitata emisiunii „Fii Tânăr” de la postul public de televiziune Moldova 1.
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam