Loading
ro ru en
Oamenii Televiziunii
Tatiana Cojocaru, doi ani plini de experienţe inedite în proiectul „Fii Tânăr”!
18 Mai 2017 | 17:44
Debordează de energie, emană mult pozitivism şi la ecran o vedem mereu cu zâmbetul pe buze. Pentru ea este un efort să tacă, iar în echipa din care face parte este „sufletul companiei”. Tot timpul ştie să distingă atmosfera cu un banc potrivit, chiar şi în cele mai dificile momente din procesul de lucru. Vorbim de colega noastră, Tatiana Cojocaru, care ne-a deschis culisele şi ne-a povestit în detalii cum e viaţa în televiziune cu ocazia marcării a doi ani în rolul de prezentatoare a emisiunii „Fii Tânăr”.
Dar povestea ei de dragoste cu televiziunea începe cu mult înaintea proiectului „Fii Tânăr”. Pasiunea pentru microfon şi ecran începe în anii copilăriei, când la ziua bunicii întâlnea toate rudele cu un microfon improvizat şi o listă de întrebări pregătite pentru fiecare membru a familiei lărgite. Primii paşi în televiziune au început în redacţia copii, tot în rolul de prezentator, la emisiunea „Magazinul Copiilor”, sub aripa Tamarei Severin.

„Am cunoscut-o prima dată într-o perioadă foarte emoţionantă pentru noi. Compania era în perioada de reformă când trecea la statutul de instituţie publică. Noi treceam un proces de reangajare prin concurs şi eram foarte agitaţi de acest eveniment. Nu ştiam dacă vom fi reangajaţi şi dacă vom rămâne în componenţa deplină. Ţin minte că aveam biroul în Casa Radio şi în ziua concursului a apărut o tânără domniţă, foarte cochetă, într-un costum alb la patru ace. Concursul era doar pentru cei care au mai fost în companie, nu şi pentru oameni noi din afară. Am întrebat-o cine este şi ce face acolo şi ea mi-a spus foarte sigură pe sine, „Mă numesc Tatiana Cojocaru şi vreau să fac o emisiune pentru copii, ceva de genul: „Copiii spun lucruri trăsnite”. Am rămas surprinsă de curajul ei, este o calitate pe care cred că trebuie să o aibă fiecare jurnalist”. Am trecut cu brio de concurs şi la 1 septembrie ne-am trezit din nou cu Tatiana în redacţie, care ne-a spus că vrea să colaboreze cu redacţia copii. Aşa ajuns să facă parte din familia noastră. Am botezat-o Titi şi prima rubrică se numea „Trei minute cu Titi”, care aducea pe ecran tot felul de sfaturi utile pentru copii şi adolescenţi”, ne-a declarat producătorul redacţiei copii la Moldova 1, Tamara Severin, cea care i-a ghidat primii paşi în cariera de televiziunii.

Din familia echipei „Fii Tânăr” face parte de doi ani. A preluat un concept gata făcut, gândit de producătorul redacţiei Tineret, Galina Furtună. A ajuns imaginea proiectului de vineri seara, în urma unui concurs de angajare, după o perioadă petrecută în rolul de ofiţer de presă la Parlamentul Republicii Moldova. A fost de fapt o revenire acasă, pentru că aici a început cariera ei jurnalistică. Cum este în spatele sticlei Tatiana Cojocaru, ne spune autorul proiectului „Fii Tânăr”, Galina Furtună.
 

„Tatiana Cojocaru este un jurnalist competent. Are maturitate jurnalistică cu o experienţă mult mai vastă în televiziune decât cei doi ani la „Fii Tânăr”. Aceasta o demonstrează gama largă de subiecte din diferite domenii pe care le aduce pe ecran. Poate aborda cu uşurinţă orice subiect şi îl poate prezenta într-o formă atractivă pentru public, fără dificultăţi. Investeşte mult în cultura ei generală şi este o calitate de apreciat la un jurnalist. A avut şi proiecte internaţionale, a participat la multe forumuri internaţionale pentru tineri de la care a realizat subiecte interesante fără regizor şi cameraman, aceasta vorbeşte despre îndemânările unui jurnalist bine format care se poate descurca în orice situaţie. Îi doresc să rămână veşnic la fel de tânără în suflet, să păstreze acest elan tineresc de care debordează în fiecare subiect la care dă viaţă în emisiunea „Fii Tânăr”. Să rămână la fel de ambiţioasă. O apreciez pentru că ştie tot timpul ce vrea, nu se limitează niciodată la nivelul la care este. Excelează şi depune eforturi ca să crească continuu. Aşa trebuie să fie un jurnalist autentic şi Tatiana are toate calităţile necesare”, a declarat pentru TRM.MD, Galina Furtună.
 

Pentru un portret complet, am discutat cu editorul de imagine, Cristina Braşoveanu despre cum este procesul de montare a emisiunii alături de Tatiana Cojocaru. „Ne cunoaştem de doi ani. Este o fire veselă, glumeaţă, pozitivă aceasta influenţează procesul de producţie. Îmi place că este organizată. Este un caracter bun la suflet, flexibilă, nu este capricioasă şi niciodată nu a avut pretenţii. Ne vedem doar la montaj şi astea sunt cele mai importante lucruri care o caracterizează, mi se par calităţi importante pentru lucrul în echipă”, a subliniat editorul de imagine, Cristina Braşoveanu.
 

Cum reuşeşte Tatiana să rămână mereu tânără, plină de energie şi să emane atâta dispoziţie bună? Muza ei sunt cele două fetiţe, Anastasia şi Ştefania, cei mai fideli telespectatori, dar şi critici ai jurnalistei. Dacă vineri seara pe postul public este o ediţie „Fii Tânăr” semnată de mămica lor, acestea nu merg la culcare până nu o privesc cap, coadă, chiar dacă emisiunea este difuzată la o oră destul de târzie. Poza lor şi micile lor creaţii fac parte din rechizitele de pe biroul Tatianei, care o ajută să îşi amintească că viaţa are multe oferte, că trebuie să vrem mai mult, să luptăm pentru realizări remarcabile şi să fim factorii de schimbare aici la noi acasă. La rândul lor, Anastasia şi Ştefania deja au gustat din viaţa de jurnalist de televiziune. Micile prinţese au apărut în spectacolul muzical dedicat Zilei Internaţionale a femeii: „Sub razele tale”, în care Tatiana Cojocaru a fost moderatoare.
 

Iar acum este timpul să deschidem în totalitate culisele celor doi ani de lecţii, aventuri, experienţe în proiectul „Fii Tânăr” şi să aflăm de la Tatiana Cojocaru cum a fost acest drum până aici!
Vizionare plăcută! 

Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:
31 Martie 2018 | 12:00
Irina Ropot: Am început să fac „Tezaur” cu drag de oameni şi de sat
Orice creaţie veritabilă ascunde o istorie sau o legendă, o personalitate sau o echipă unită în spiritul unor valori comune. Reporterul de la TRM.MD a reuşit să pătrundă în spaţiul „Tezaur” pentru a afla ce se întâmplă dincolo de micile ecrane şi a discutat cu producătoarea emisiunii, jurnalista Irina Ropot.
15 Ianuarie 2018 | 19:24
Natalia Moraru –Vasilcău, deţinătoarea Premiului în domeniul Culturii
Jurnalista de televiziune Natalia Moraru – Vasilcău a fost distinsă cu premiul „Gheorghe Cincilei” în domeniul promovării imaginii culturale în mass-media. Premiul a fost înmânat de ministra Educaţiei, Culturii şi cercetării, Monica Babuc în cadrul Galei Premiilor anuale în domeniul Culturii.
22 Decembrie 2017 | 17:00
Interviu cu Rodica Grigoriu, reporter „Bună dimineaţa”
Tânără, veselă, ambiţioasă şi muncitoare - aşa este Rodica Grigoriu, una dintre albinuţele echipei „Bună dimineaţa”. Ea afirmă că iubeşte munca pe care o face şi are planuri mari pentru viitor. O puteţi cunoaşte mai jos, într-un interviu acordat pentru TRM.MD.
22 Decembrie 2017 | 16:00
Interviu cu Inga Stegărescu, reporter „Bună dimineaţa”
Inga Stegărescu spune că este îndrăgostită de televiziune, chiar de atunci când i-a păşit pragul, acum cinci ani. Acum este autoarea rubricii „Sănătate”, dar a încercat mai multe roluri în cadrul matinalului, de la reporter până la producător. Vă invităm s-o cunoaşteţi pe Inga, cea care munceşte zi de zi pentru a aduce telespectatorilor emoţii pozitive şi informaţii preţioase, într-un interviu acordat pentru TRM.MD.
22 Decembrie 2017 | 11:00
Interviu cu Dumitru Alexei, prezentatorul emisiunii „Bună Dimineaţa”
Crede că televiziunea este un miracol. Zice despre experienţa sa de a cocheta de zece ani cu televiziunea publică că este, mai degrabă, un legământ, o posibilitate oferită de soartă ca să-şi trăiască viaţa ca pe un roman autobiografic. Este de părere că televiziunea înseamnă întâi de toate muncă de echipă. Vorbim despre Dumitru Alexei, prezentatorul celei mai matinale emisiuni de la Moldova 1, „Bună Dimineaţa”.
22 Decembrie 2017 | 10:00
Interviu cu Gutiera Prodan, producătorul general al emisiunii „Bună Dimineaţa”
A crescut zeci de generaţii de jurnalişti „matinali”. Pentru ea televiziunea a fost şi rămâne a fi un miracol. Crede că principalul deziderat în realizarea unei emisiuni de succes este să urmăreşti interesul publicului. Este un om care emană căldură şi dragoste prin fiecare gest al său. De 15 ani are grijă ca jurnaliştii Moldova 1 să fie primii care vă spun „Bună Dimineaţa”. Se consideră o norocoasă că are misiunea de a ghida o echipă care vrea să cuprindă necuprinsul. Vorbim de Gutiera Prodan, producătorul general al emisiunii „Bună Dimineaţa”.
30 Noiembrie 2017 | 18:30
Marcel Spătaru – gazda celui mai longeviv concurs televizat de inteligenţă „Erudit Cafe”
Este licenţiat în politologie la USM, masterand în Administrarea Afacerilor la Institutul Francez de Administrare şi Gestiune din Sofia, Nantes, la fel masterand în Studii Europene Aprofundate la Colegiul Europei, din Varşovia. În anul 2000 adună prietenii cu aceleaşi interese şi împreună, într-o şedinţă elitară, dau viaţă Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Mai bine de 7 este stabilit cu familia la Bucureşti, unde conduce filiala unei companii multinaţionale franceze de consultanţă economică. Face televiziune din pasiune, iar această pasiune îl aduce cel puţin odată la două luni din nou la Chişinău. Astăzi vă invit în culisele Moldova 1, să îl cunoaşteţi pe colegul meu Marcel Spătaru – gazda celui mai longeviv concurs televizat de inteligenţă „Erudit Cafe”!
21 Noiembrie 2017 | 08:29
Evilina Shvidchenko a fost premiată cu cea mai înaltă distincţie „Peniţa de Aur” în Bulgaria
Evilina Shvidchenko, redactorul-prezentator al emisiunii „Unda Bugeacului” a fost nominalizată cu cea mai înaltă distincţie în breasla jurnalistică din Bulgaria „Peniţa de Aur”. Distincţia este un premiu anual oferit de către Uniunea Jurnaliştilor din Bulgaria în preajma sărbătorii naţionale Ziua Iluminiştilor Bulgari. Colega noastră a fost nominalizată la categoria „Mass-media bulgară în străinătate”. Decernarea a avut loc în cadrul unei ceremonii solemne pe 27 octombrie la Sofia, Bulgaria.
10 Noiembrie 2017 | 16:33
Leanca Laşco povesteşte despre vocaţia şi riscurile meseriei de jurnalism
A visat să facă jurnalism de când se ţine minte. Niciodată nu şi-a imaginat că va face ştiri. Ne-am obişnuit să o vedem alături de oamenii în uniforme şi adesea în mijlocul multor situaţii excepţionale, fiind vocea celor care se află în situaţii de risc. Mai nou cochetează cu rolul de prezentator şi explorează noi dimensiuni în televiziune. Leanca Laşco a împărtăşit mici secrete din culisele meseriei, despre vocaţie şi riscuri, şi de ce alege să rămână în bucătăria de ştiri, în platoul emisiunii „Cine vine la noi”?
08 Noiembrie 2017 | 17:20
Svetlana Maftei: „Moldova în Direct” – o nouă provocare pe care o descopăr
După o activitate prodigioasă în jurnalismul online, Svetlana Maftei îşi cunoaşte acum job-ul şi din perspectiva unei moderatoare a emisiunii de dezbateri „Moldova în Direct”. Tânăra jurnalistă mărturiseşte că noua sa prestaţie o percepe ca pe o provocare, care o ţine într-un entuziasm greu de descris. Dezbaterile în direct pe teme sociale, politice sau economice solicită o chibzuinţă profundă, acţiuni şi gesturi bine gândite, dar cel mai important, potrivit Svetlanei Maftei, este ca emisiunea să fie privită de public iar principalul post de televiziune din ţară să îşi atingă scopul.
12 Octombrie 2017 | 12:00
Vadim Cheptănaru – o nouă faţă a Mesagerului
Jurnalistul Vadim Cheptănaru a trecut de la rolul de reporter la cel de prezentator al celui mai important buletin de ştiri al zilei – Mesager. Vadim aduce în casele oamenilor cele mai noi evenimente, alături de Oxana Mititelu. Cum se simte jurnalistul în noua postură aflaţi mai jos.
16 Septembrie 2017 | 15:39
Vadim Cheptănaru şi Ecaterina Covali au dat marea petrecere
Vadim Cheptănaru şi Ecaterina Covali formează oficial un cuplu. După zece ani cu multe intersecţii, cele două inimi şi-au jurat în faţa martorilor văzuţi şi nevăzuţi dragoste, credinţă şi sprijin la bucurii şi necazuri. Povestea lor de dragoste a început să împletească acelaşi fir un an în urmă, la Bursele Europene pentru Jurnalişti 2016.
01 Septembrie 2017 | 17:34
Cronicarul Efim Josanu a lansat volumul reeditat „Cartea Jocurilor Olimpice”
Cronici, portrete şi reflecţii sunt suma noului titlu „Cartea Jocurilor Olimpice”, semnat de jurnalistul şi cronicarul, Efim Josanu. Sub celebru motto: „Citius, Altius, Fortius” a reuşit să facă multe, foarte multe, iar pentru noi este un deschizători de drumuri, în mod special în istoria jurnalismului sportiv! A trăit acest motto în tot ce a făcut, iar acest ideal este vizibil în urmele pe care le-a lăsat. Una din aceste urme este noul volum „Cartea Jocurilor Olimpice”, lansată astăzi la Chişinău, în cadrul Salonului Internaţional de Carte „BookFest”.
28 August 2017 | 18:32
ION BOTNARU despre drumul de la editor de imagine, la prezentator VIDEO
A ajuns la Moldova 1 din întâmplare. Iniţial în calitate de editor de imagine, iar apoi a testat mai multe funcţii pe rând. Pasiunea pentru tehnologii şi gadget-uri, l-a ajutat să dezvolte calităţi şi abilităţi utile, care l-au adus în lumea noastră – a jurnaliştilor. Iar această meserie l-a cucerit definitiv cu fiecare rol nou în familia televiziunii. Este o fire blândă, liniştită şi foarte modestă, dar cu toate acestea, talentele şi calităţile cultivate l-au făcut observat de superiori, iar acum este una din imaginile buletinului principal „Mesager”. Cum a ajuns Ion Botnaru, un absolvent la ASEM în categoria „Oamenii Televiziunii”? Vă invit să aflaţi în rândurile ce urmează.
28 Iulie 2017 | 12:00
Prezentatoarea Moldova 1, Mihaela Cîrnov, se căsătoreşte!
Prezentatoarea emisiunii „Fii tânăr” de la televiziunea publică şi iubitul ei, cu care trăieşte o poveste de dragoste de peste şase ani, se căsătoresc. Mihaela Cîrnov şi Mihai Savca au spus „Da” în faţa altarului, iar astăzi cei mai apropiaţi prieteni vor dansa la nunta celor doi.
21 Iulie 2017 | 08:32
Gloria Gorceag şi Smally joacă nunta! Vezi ce invitaţii originale au primit nuntaşii
Formează un cuplu cu o istorie lungă, dar acum au decis că e timpul pentru mai mult. Gloria Gorceag, prezentatoarea emisiunii „Cine vine la noi”? la Moldova 1 şi interpretul, compozitorul şi producătorul muzical Vitalie Catană, alias Smally fac nuntă. Discreţia şi simplitatea sunt calităţile pe care pune un accent deosebit colega noastră, de aceea nu putem împărtăşi prea multe detalii din scenariul marelui eveniment. Miercuri, 19 iulie, Gloria Gorceag a pus semnătura pe actul de căsătorie, iar de azi, 21 iulie 2017, scrie cel mai memorabil moment din povestea dragostei lor – nunta.
17 Iulie 2017 | 14:11
Ilie Văluţă – omagiat la „Bună dimineaţa de weekend”
Compozitorul, interpretul şi regizorul de sunet de la Moldova 1 Ilie Văluţă a împlinit 62 de ani pe 16 iulie. El a ales să-şi petreacă primele ore din ziua aniversară tot la muncă, în studioul emisiunii „Bună dimineaţa de weekend”, unde a venit însoţit de nepoţii săi.
14 Iulie 2017 | 10:30
Rodica Vîlcu deschide o nouă filă în calendarul vieţii cu o dublă sărbătoare
Este o prezenţă carismatică atât în viaţa reală, cât şi pe ecran. Este omul care facilitează puntea de comunicare între autorităţile responsabile din sectorul muncii şi oameni simpli. Anual la 14 iulie, sărbătoreşte ziua de naştere, iar de acum încolo această dată va marca o dublă sărbătoare pentru ea. Colega noastră, prezentatoarea emisiunii „Dialog Social”, Rodica Vîlcu a spus recent cel mai important „DA”, iar astăzi a semnat oficial actul care va schimba starea ei civilă – căsătorită!
12 Iulie 2017 | 15:00
Dorina Dereveachin la un nou hotar în viaţă cu ochii plini de speranţă
Un control medical de rutină, a bulversat întreaga ei fiinţă optimistă. Ochii ei albaştri de un senin ceresc nu au putut ţine lacrimile ascunse. Dar ce a urmat, a transformat lumea ei înconjurătoare. La nici două luni distanţă, make-up artista de la Moldova 1, Dorina Dereveachin sărbătoreşte frumoasă vârstă de 33 de ani şi după cele două intervenţii chirurgicale, priveşte viitorul cu ochii plini de speranţă.
26 Iunie 2017 | 13:04
Dorina Dereveachin este mai aproape de visul ei
Dorina Dereveachin, make-up artista televiziunii Moldova 1 este pe cale să-şi vadă visul cu ochii, la propriu şi la figurat. Ea suferea de o boală care risca să-i ia vederea, dacă nu făcea o intervenţie chirurgicală la timp. Pentru că tânăra nu avea posibilitatea financiară să facă această operaţie, i-au sărit în ajutor colegii de muncă, prietenii şi oamenii de bună credinţă. Astăzi Dorina s-a lăsat pe mâinile medicilor şi speră, în scurt timp, să vadă lumea în toată gama ei de culori.
15 Iunie 2017 | 19:53
Iurie Gologan: „Dăruire şi bunătate este reţeta pentru succes”
Ajunge în familia „Mesager” în 2012. Posedă calităţi deosebite în misiunea pe care o are şi este o prezenţă impunătoare pe ecran. Consideră că pentru a fi cel mai bun trebuie să te dăruieşti în totalitate şi să o faci cu multă bunătate. Modestia face parte din CV-ul caracterului lui şi emană o blândeţe cuceritoare în comunicare. Vorbim despre colegul nostru, unul din prezentatorii principalului buletin de ştiri „Mesager”, Iurie Gologan.
07 Iunie 2017 | 16:55
Gutiera Prodan: Menirea jurnaliştilor este să schimbe lumea spre mai bine
Organizaţia Internaţională a Jurnaliştilor a fost fondată la 8 iunie 1946, în timpul Congresului de la Copenhaga, de către reprezentanţi ai 21 de state. La împlinirea a 71 de ani de la fondarea organizaţiei, jurnalista Gutiera Prodan a vorbit despre rolul ziariştilor în societate şi starea jurnalismului autohton în prezent, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la Moldova 1.
29 Mai 2017 | 20:43
Misiune imposibilă transformată în realitate prin bunătate pentru Dorina Dereveachin
O simplă discuţie între două prietene în cabina de machiaj s-a transformat într-o campanie socială. Iar o misiune imposibilă pentru un om cu salariu mediu pe economie, a devenit o realitate datorită bunătăţii oamenilor. Nu a trecut nici o lună de atunci, iar sarcina dificilă aproape a fost rezolvată şi colega noastră se pregăteşte pentru prima operaţie. Vorbim de make-up artista de la Moldova 1, Dorina Dereveachin, care la un control de rutină a constatat o problemă care în scurt timp o puteau lăsa fără vedere.
29 Mai 2017 | 16:15
Mihaela Cîrnov, super eroina din domeniul Jurnalism
Frumoasă şi inteligentă, Mihaela Cîrnov, prezentatoarea emisiunii „Fii tânăr” de la postul public de televiziune Moldova 1 este, mai nou şi super eroina din domeniul „Jurnalism”, premiu acordat jurnalistei în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Tinerilor Super Eroi din Moldova.
25 Mai 2017 | 00:03
Din culisele povestei de dragoste a jurnaliştilor Vadim Cheptănaru şi Ecaterina Covali
Mai bine de trei ani îl vedem pe Vadim Cheptănaru în calitate de reporter la „Mesager” sau prezentator la Moldova 1. Pe lângă munca de reporter, colegul nostru trăieşte o frumoasă poveste de dragoste alături de Ecaterina Covali, care de sâmbătă a luat o altă întorsătură. Sâmbătă la nunta unei prietene apropiate, Vadim a cerut mâna şi inima Ecaterinei şi a primit cel mai important răspuns din viaţă - "Da"!
21 Mai 2017 | 23:34
Vadim Cheptănaru a primit cel mai important răspuns în viaţă - "Da"!
Reporterul Moldova 1, Vadim Cheptănaru formează de ceva timp un cuplu frumos cu jurnalista Ecaterina Covali, iar în această seară colegul nostru a cerut mâna şi inima preaiubitei lui la o nuntă. Colegul nostru a primit cel mai important răspuns din viaţă - "Da"!
18 Mai 2017 | 17:44
Tatiana Cojocaru, doi ani plini de experienţe inedite în proiectul „Fii Tânăr”!
Debordează de energie, emană mult pozitivism şi la ecran o vedem mereu cu zâmbetul pe buze. Pentru ea este un efort să tacă, iar în echipa din care face parte este „sufletul companiei”. Tot timpul ştie să distingă atmosfera cu un banc potrivit, chiar şi în cele mai dificile momente din procesul de lucru. Vorbim de colega noastră, Tatiana Cojocaru, care ne-a deschis culisele şi ne-a povestit în detalii cum e viaţa în televiziune cu ocazia marcării a doi ani în rolul de prezentatoare a emisiunii „Fii Tânăr”.
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam