Loading
ro ru en
Dinu Rusu
Loading
În toamna lui 2016 s-au împlinit două decenii de când vocea sa s-a făcut auzită la Radio Moldova. De atunci și până acum traseul prezentatorului, Dinu Rusu  a fost plină de zig-zaguri, cu multe schimbări de direcție.

În 1996 – 1997, la Postul Public de Radio a realizat reportaje despre și pentru copii – se întâmpla în anii, a fost prezentatorul unui ciclu de emisiuni „Atlas Omagial”, difuzat pe Programul II Luceafărul. Concomitent a realizat și prezentat emisiuni pentru tineret și matinale la Postul Public de Televiziune (1996 – 1999).

În luna august 1998 și-a împlinit un vis – cel de a fi crainic la Radio Moldova. A intrat într-o familie frumoasă, cu oameni talentați și buni. A început să fure din meserie de la colegii săi – Vera Mereuță, Mariana Bahnaru, Tamara Berzoi, Valeriu Mârza, Ion Munteanu, Valentina Botezatu.

Anul 2000 începea cu un alt vis împlinit – era parte a Redacției Actualități, Camera Știri.  Ulterior, din 2001, a schimbat o filă, a schimbat notele. Astfel, a fost reporter, realizator și prezentator al emisiunii „Modern Club 805”.

În 2012, a plecat de la Radio Moldova, a încercat să dialogheze cu alte două posturi de radio, însă mereu, oricât de straniu ar părea, simțea că va reveni la microfoanele Postului Public.

În aprilie 2015, după 13 ani, a spus din nou Bună ziua! ascultătorilor Radio Moldova. „A fost o revenire interesantă și emoționantă, dintotdeauna mi-au fost dragi întâlnirile cu ascultătorii”.

Oricât de straniu ar părea, în timp constat, că cea mai bună lecție ți-o dau în lumea radioului, știrile. „Cea mai bună lecție poate părea exagerat, dar eu zic – chiar excepțională. Mi-e dragă munca la știri, chiar dacă înseamnă treziri matinale – la 04:30, reveniri la ore târzii acasă – 23:00. E o adrenalină căreia îi simt lipsa, în cazul concediilor. Este o dorință neînțeleasă de mulți cei care nu știu ce e munca la microfoane. E o dorință frumoasă de a fi informat și de a informa”.
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam