Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
30 Iunie 2017 | 19:37
Anatol Caciuc, jurnalistul care aduce Europa în casele radioascultătorilor
Realizator a mai multor emisiuni de promovare a Uniunii Europene, de mai bine de zece ani radio jurnalistul Anatol Caciuc vă ţine la curent cu cele mai importante noutăţi din spaţiul UE. Cum este văzută Republica Moldova de către oficialii europeni şi ce note ne dau aceştia în vederea implementării reformelor, aflaţi de la Anatol Caciuc, invitatul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune Moldova 1.
Scrie și prezintă emisiuni despre vectorul european de mai bine de zece ani, perioadă în care a discutat și a intervievat mai mulți oficiali europeni. Revine în capitala europeană, Bruxelles, ori de câte ori are posibilitatea, spune jurnalistul Anatolie Caciuc, și de fiecare dată cu mare plăcere.

„De fiecare dată când revin în capitala europeană o fac cu mare plăcere, pentru că atunci descopăr nu doar noi locuri frumoase, dar și noi oameni cu care să discut, comunicarea fiind, la rându-i, foarte importantă”, spune Anatol Caciuc.

A făcut radio până în perioada Independenții și asta continuă să facă și astăzi. Trecerea de la o perioadă în care erau impuse anumite restricții la una în care libertatea de expresie este „la ea acasă”, a fost ușoară pentru jurnalistul Radio Moldova, Anatol Caciuc, recunoaște el.

„A fost foarte simplă trecerea, a fost firească, de fapt. Foarte mulți ani am prezentat festivitățile organizate cu ocazia zilei de 9 mai, de la Complexul de la Șerpeni, care, chiar dacă nu erau atât de pompoase, erau, cel puțin în viziunea mea, sincere. În toată această perioadă nimeni niciodată nu mi-a cerut textul pe care trebuia să-l prezint. Deci a fost totul pe conștiința mea, iar eu, la rându-mi, am încercat să respect anumite lucruri”, a declarat Anatol Caciuc.

În perioada în care Republica Moldova încerca să își lanseze vectorul de dezvoltare european, jurnalistul Radio Moldova, Anatol Caciuc, a lansat emisiunea „Dimensiunea Europeană, aspecte integraționiste”. Acum șapte ani, în anul 2010, a lansat o nouă emisiune de promovare a Uniunii Europene, de această dată – „Obiectiv Europa”.

„Am lansat emisiunea „Obiectiv Europa” atunci când am ajuns la concluzia că doar Uniunea Europeană este calea pe care Republica Moldova trebuie să meargă și, desigur, să ajungă acolo unde și-a propus – în Uniunea Europeană”, a declarat jurnalistul radio, Anatol Caciuc.

Republica Moldova are toate șansele să se integreze în spațiul european – asta o spun de cele mai multe ori oficialii europeni „în spatele microfonului”, spune Anatolie Caciuc.

„Există momente de sinceritate în afara emisiei. Mai mulți oficiali au afirmat că Republica Moldova totuși are șanse. În cadrul unei discuții cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, de exemplu, cel din urmă a declarat că Republica Moldova este o speranță în cadrul Parteneriatului Estic. Acum nu mai poate fi numită speranță deoarece și Georgia, și Ucraina sunt la același nivel, toate trei țări au regim liberalizat de vize, ceea ce a fost un scop”, a mai menționat Anatol Caciuc.  
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam