Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
28 Mai 2018 | 10:25
Cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului „Ars Adolescentina” şi-a premiat laureaţii
Cei mai talentaţi copii din cadrul concursului „Ars Adolescentina”, ediţia a XVIII-a, organizat de către Radio Moldova şi-a premiat participanţii. Premierea a avut loc la Biblioteca „Ovidius”, din capitală. La eveniment au participat Zina Izbaş, organizatoarea evenimentului; Tudor Botin, artist plastic, profesor; Victor Cobzac, artist plastic, dar şi o parte din premianţi, alături de profesorii lor.
„Este o onoare pentru Radio Moldova, să organizeze acest concurs. Ne bucurăm că nu sunteți indiferenți, că doriți să participați, este o notă în plus pentru voi, cei care participați”, a menționat Zina Izbaș, organizatoarea concursului „Ars Adolescentina”.Astfel, Premiul Mare a fost oferit Gabrielei Stroioci și Oliviei Furtună, eleve la Școala de Arte Plastice din Telenești. Premiul a fost acordat de către „Institutul Frații Golescu” din București - o excursie în România.

Locul I: Ala Rudei, Școala de Arte Plastice din or. Șoldănești; Elena Romanciuc, Școala de Arte Plastice din or.Ungheni.Locul II: Anastasia Pereverzeva, Școala de Arte Plastice or.Cahul; Daniela Moscalu, „Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, or.Hâncești; Patricia Moraru, Liceul Teoretic „M.Sadoveanu”, or.Hâncești; Ana-Andreea Purcel, Centrul de Excelență în Construcții, or.Chișinău; Valeria Țurcan, Școala de Arte Plastice or.Ialoveni.Locul III: Anastasia Florescu, Școala de Arte PLastice ,,Gh.Vrabie” or.Fălești; Corina Ghenciu, Școala de Arte Plastice or.Ialoveni; Adelina Dîru, Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu”, or.Hâncești; Beatrice-Cornelia Lazăr, Liceul Teoretic „M.Sadoveanu”, or.Hâncești; Eleonora Clementii, Școala de Arte Plastice or.Cahul; Ecaterina Certan, Școala de Arte Plastice din or.Ungheni; Olesea Ilievici, Școala de Arte Plastice din or.Bălți.

„Voi sunteți cei care intrați în hora artiștilor, cei care trăiesc în timp, fiecare își cioplește numele său în timp, pentru aceasta trebuie să lucrați. Eu vă văd pe voi mari artiști, mari colegi, eu vă apreciez, voi ați intrat în sufletul meu și faceți un  lucru pe care nu-l poți aprecia cu cuvinte, este o alegere frumoasă, pictorul creează, nu doar lucrează”, a afirmat Tudor Botin, artist plastic, profesor.

„Cu toții meritați premii, în acest an sunteți mai maturi, practic, oameni care știți ce vreți de la viață, asta am văzut în lucrările voastre, ați pus culoare suflet, dar maxima spune: „Acolo unde activez îmi las câte o părticică din inima mea”, an de an sunt alături de voi, mă bucurați nespus de mult cu lucrările voastre. Sunt lucrări pe care eu nu pot să le fac, altele poate le pot face mai bine, dar exact cum sunt ale voastre, nu pot să fac”, a afirmat președintele concursului „Ars Adolescentina”, Victor Cobzac.

De asemenea, cu un mesaj de felicitare pentru învingători a venit și directorul Bibliotecii „Ovidius”, Liuba Ciobanu, prezentă la eveniment. „Mă bucur că ați ales să participați la acest concurs, felicitări învingătorilor. Vă invit ca pe parcursul verii să vizitați biblioteca noastră, lectura este cea care te formează, ea devine un prieten al tău, este cea care te ghidează și îți arată drumul înainte. Succese, să aveți mai multe victorii și să participați la mai multe concursuri”.
  
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam