Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
04 Iunie 2018 | 12:09
Compozitorul Constantin Rusnac, invitatul Clubului de Presă de la Radio Moldova
Compozitorul Constantin Rusnac este invitatul celei de-a 27-a şedinţe a Clubului de Presă, de la Radio Moldova. Tradiţional, evenimentul reuneşte membrii Studioului Radio pentru Copii, Adolescenţi şi Tineret.
În cadrul Clubului de presă, maestrul Constantin Rusnac va împărtăși copiilor amintirile sale despre satul natal, copilărie, despre anii de școală, studenție. Totodată, compozitorul Constantin Rusnac va povesti copiilor despre primele sale experiențe în lumea muzicală. De la el vom afla cine l-a îndrumat să facă primii pași în muzică, cum au fost începuturile și ce amintiri le mai păstrează vii în prezent.

Dialogul cu maestrul Constantin Rusnac va fi difuzat în cadul emisiunii „Radiovacanța”, ce va putea fi audiată pe undele Radio Moldova și on-line pe TRM.MD ,joi, 7 iunie, începând cu ora 16:05.

Constantin Rusnac s-a născut în satul Trebisăuţi, raionul Briceni. A absolvit Şcoala de muzică republicană (actualmente – Liceul de muzică „C. Porumbescu”) şi Institutul de Arte „G. Musicescu” (teoria muzicii, muzicologie şi contrabas) din Chişinău. A fost profesor de solfegiu, armonie şi teoria muzicii la aceleaşi instituţii, redactor, redactor-şef al Colegiului de repertoriu pentru colectivele artistice din țară, prim-viceministru al Culturii, rector al Conservatorului Moldovenesc de Stat „G. Musicescu”. Din 1993 este secretar general al Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO şi din 2000 – preşedinte al Consiliului Naţional Delfic. În 1976 a fost distins cu Premiul de Stat pentru lucrarea „Sărbătoreasca”, în 1984 – cu titlul „Maestru al Artei”  şi  în 1998 – cu ordinul „Gloria Muncii”. 

De-a lungul anilor Constantin Rusnac a cules mai mult de 2000 de creații muzicale folclorice. A compus „Suita” pentru nai, țimbal, vioară și orchestră de cameră; „Lacrima” – meditație pentru voce, clavecin și orchestră ș.a.

 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam