Loading
ro ru en
Radio Moldova
Loading
06 Aprilie 2017 | 14:52
Compozitorul Ghenadie Ciobanu sărbătoreşte cea de-a 60-a aniversare cu Radio Moldova
Preşedintele de Onoare al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Republica Moldova, Ghenadie Ciobanu sărbătoreşte cea de-a 60-a aniversare cu Radio Moldova. Maestrul este invitatul emsiunii „Vineri seara în direct cu Cezara”. Începând cu ora 19:10, fiţi pe undele Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD.
Ca o recunoaștere a meritelor sale în dezvoltarea culturii muzicale din Republica Moldova, lui Ghenadie Ciobanu i s-a conferit titlul onorific de „Maestru în artă” al Republicii Moldova. În anul 2000 a fost decorat cu Medalia „Mihai Eminescu” și Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor.

Ghenadie Ciobanu este autor al mai multor simfonii, lucrări scrise pentru ansambluri camerale (instrumentale), creații corale, de muzică pentru teatru și film. De asemenea, este fondator și director artistic al Festivalului Internațional „Zilele muzicii noi”, la Chișinău precum și fondator al ansamblului de muzică contemporană „Ars poetica”, autor și prezentator al ciclului permanent de emisiuni despre muzica contemporană „Studioul Muzicii Noi”, la Radio Moldova.

Creația sa muzicală este foarte apreciată, primind Premiul Național pentru Tineret în domeniul Literaturii și al Artei (1991), Premiul I la Concursul de compoziție consacrat aniversării a 50 de ani ai UNESCO și ONU, Premiul I la concursurile de compoziție organizate de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova.

Fiţi alături de Radio Moldova şi pe TRM.MD vineri, 7 aprilie, începând cu ora 19:10.
 
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:
Ascultă on-line
Radio Moldova
Actualităţi
Radio Moldova
Tineret
Radio Moldova
Muzical
Ştiri
Abonare la Știri
Live Stream
Info Util
Curs BNM Meteo
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam